Intervisiereeks Zorgprestatiemodel GGZ en FZ Hulp bij een soepele overgang binnen jouw organisatie

Intervisiereeks Zorgprestatiemodel

Per 2022 gaan de geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg over op het Zorgprestatiemodel (ZPM). Succesvolle implementatie van een grote stelselwijziging zoals het ZPM is complex en vraagt veel tijd. Voor een soepele overgang is het daarom belangrijk om direct van start te gaan met een gedegen projectaanpak. Speciaal hiervoor organiseren we een intervisiereeks zodat je ervaringen kunt uitwisselen met collega-zorginstellingen over de implementatie van het zorgprestatiemodel. Na het succes van de eerste drie intervisies zetten we de reeks voort met nieuwe discussiepunten.

Zorgprestatiemodel: projectplan en interne kick-off (1 juli)

Hoe bereidt jouw organisatie zich voor op de invoering van het Zorgprestatiemodel? Is er al een projectteam gestart? Heeft de interne kick-off plaatsgevonden? Waar zitten de knelpunten bij het opstellen van het projectplan en lukt het om de projectplanning tot december rond te krijgen? Op 1 juli organiseren wij een intervisie waarin we stilstaan bij het opstellen van het projectplan en de interne kick-off van het ZPM.

Deze intervisie is al geweest. Heb je hem gemist, maar ben je wel benieuwd naar de belangrijkste inzichten? Neem dan contact op met Joost Zuurbier.

Zorgprestatiemodel: opstellen communicatieplan (26 augustus)

Naast het klaarstomen van de technische kant van het Zorgprestatiemodel, moeten ook de medewerkers op tijd geïnformeerd en getraind worden in het gebruik en de werking van het ZPM. Wie betrek je wanneer tijdens het project? Welke kennis en vaardigheden hebben medewerkers nodig voor een soepele overgang per 2022? Tijdens de intervisie op 26 augustus gaan we in gesprek over het communicatieplan. 

Deze intervisie is al geweest. Heb je hem gemist, maar ben je wel benieuwd naar de belangrijkste inzichten? Neem dan contact op met Joost Zuurbier.

De overgang naar het Zorgprestatiemodel (4 november)

Nog slechts twee maanden tot de volledige overgang naar het Zorgprestatiemodel. Gaat het jouw organisatie lukken of begint de stress toe te slaan? Een belangrijk onderdeel van deze laatste fase is het prioriteren van de openstaande taken. Hoe bepaal je welke werkzaamheden voorrang krijgen? Op 4 november organiseren we een intervisie waarin we met de deelnemers de overgang op het ZPM bespreken. Meld je kosteloos aan >>

Het Zorgprestatiemodel is ingevoerd: wat nu? (20 januari)

Vanaf 1 januari 2022 zijn de geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg volledig over op het Zorgprestatiemodel. Maar daarmee is het project nog niet afgerond. Een belangrijk onderdeel van de implementatie is de nazorgfase. Hoe richt je deze fase in? Tegen welke knelpunten loop je aan bij het gebruik van het ZPM? En hoe los je problemen op? Tijdens de intervisie op 20 januari staan we stil bij de nazorgfase van het ZPM. Meld je kosteloos aan >>

Deze intervisiereeks geeft de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met collega GGZ-aanbieders over de implementatie van het Zorgprestatiemodel. Bijvoorbeeld over een gedegen projectaanpak om de implementatie soepel te laten verlopen. We geven ook een toelichting op onze projectaanpak. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!