De Kwaliteitskeuken Vernieuwd receptuur om de kwaliteit van zorg naar een volgend niveau te tillen

De Kwaliteitskeuken: een geheel vernieuwde receptuur om de kwaliteit van zorg naar een volgend niveau te tillen

In 2015 publiceerden we de eerste versie van ‘De Kwaliteitskeuken’. Hierin is beschreven hoe kwaliteit meer door mensen - de zorgmedewerkers – tot stand kan komen en minder door systemen en regels. Inmiddels zijn we ruim vijf jaar verder en daarom zijn we opnieuw met elkaar, met zorgorganisaties én experts, het gesprek aangegaan. Dit heeft geleid tot een herziening van De Kwaliteitskeuken: een geheel vernieuwde receptuur.

Wat kun je van De Kwaliteitskeuken verwachten?

Het receptenboek bevat overzichtelijke en korte recepten voor hernieuwing van de kwaliteit van zorg volgens de nieuwe visie op kwaliteit. Elk recept behandelt een thema en samengevoegd vormen deze recepten een overzichtelijk boek vol ideeën, methoden en zienswijzen die je inspireren om zelf aan de slag te gaan. In totaal worden er 9 recepten en 2 sausjes gepubliceerd.

Vanaf 2 maart delen we wekelijks de recepten via LinkedIn en op deze pagina.

Meepraten over kwaliteit in de zorg?

Meld je dan aan voor onze LinkedIngroep De Kwaliteitskeuken. We nodigen je graag uit daar jouw input en reactie te geven. Want kwaliteit is geen statisch geheel, maar blijft continu in ontwikkeling. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten, bereidingswijzen of variatietips. Wil je zelf actief aan de slag met het vormgeven van kwaliteit en kun je tips en handvatten gebruiken? Onze trainers van Q-Academie kunnen je daarbij helpen! Bijvoorbeeld met de training 'Praktisch vormgeven aan de nieuwe visie op kwaliteit'.