Subsidie beschikbaar voor extra digitale zorg thuis

Hulp bij implementatie van digitale toepassingen

Subsidie beschikbaar voor extra digitale zorg thuis

Door de coronamaatregelen is onderling contact en zorgverlening op de gebruikelijke manier beperkt mogelijk. Daarom is binnen de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) een speciale noodregeling ingericht: SET COVID-19. Hiermee stelt het ministerie van VWS per vandaag, 25 maart 2020, subsidie beschikbaar voor extra ondersteuning op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte/beperking. Wij helpen u graag met de implementatie van de door u gewenste digitale toepassingen. Ook kunnen we helpen bij de aanvraag van de subsidie. 

De regeling is bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties die nu extra willen investeren in digitale zorg op afstand, zoals beeldschermzorg, indicatiestelling via een app en medicijndispensers. Alle zorgaanbieders kunnen gebruikmaken van de regeling door het indienen van een aanvraag. 

De subsidie

Per aanvraag is € 50.000,- beschikbaar. Als de subsidie wordt goedgekeurd, is het subsidiebedrag binnen vijf werkdagen beschikbaar en kunt u gelijk aan de slag. De subsidie is primair ingezet om projectkosten voor het implementeren van de digitale toepassingen te kunnen betalen. Daarnaast kan tot 50 procent van het bedrag worden besteed aan technologie zoals aanschaf van licenties of apparaten. Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Onze ervaring zetten wij graag voor u in

Wij hebben reeds ervaring opgedaan met de aanvraag en inzet van de SET-regeling en de préSET. Zo is in samenwerking met SAAM Welzijn en andere samenwerkingspartners een collectieve leeromgeving opgezet om ouderen langer thuis te laten wonen met behulp van slimme leeftechnologie. Ook hebben wij verschillende organisaties ondersteund bij het opstellen van businesscases en het daadwerkelijk implementeren van digitale instrumenten. Denk hierbij aan Medido, Sensare, BeterDichtbij en beeldbellen.

Hoe u ons kunt bereiken?

Heeft u vragen? Kunt u ons bellen of e-mailen:

  • Vragen over de SET (COVID-19-)regeling? Neem contact op met Henry Mulder.
  • Vragen over ondersteuning in de langdurige zorg, het sociaal domein en welzijn? Neem contact op met Noortje Molenaar.
  • Vragen over ondersteuning in de ziekenhuiszorg? Neem contact op met Evita Bakayoko.

Meer informatie over e-health >>