Subsidieronde 2 voor de opleiding tot digicoach gesloten Dit zijn je opties!

Subsidieronde 2 voor de opleiding tot digicoach gesloten: dit zijn je opties!

Nadat de subsidieronde voor de opleiding tot digicoach op 2 maart openging, is deze binnen twee dagen vroegtijdig gesloten, omdat er zoveel aanvragen zijn binnengekomen. Wat te doen als je net hebt misgegrepen?

Het doel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is om met de subsidieregeling de digivaardigheid van medewerkers binnen zorgorganisaties te vergroten. Je vraagt een voucher aan waarmee je jouw medewerkers door Q-Academie kunt laten trainen tot digicoach.

Maar wat nu als de subsidieronde al gesloten was, voordat jullie de aanvraag hadden ingediend? Dan zijn er drie opties:

Optie 1: deelnemen aan subsidieronde 3

Begin juni opent de derde – en vooralsnog laatste – ronde van deze subsidie. Dit is dus de laatste kans om een voucher aan te vragen voor het opleiden van maximaal 4 digicoaches. Houd de website van ZonMw in de gaten voor het laatste nieuws hierover.

Optie 2: opleiding op maat

Wil je al eerder digicoaches laten opleiden of wil je meer dan 4 digicoaches opleiden? Het opleidingsprogramma dat binnen de subsidieregeling wordt aangeboden, kun je ook als incompanytraject aanvragen. We maken de opleiding dan op maat naar jullie specifieke wensen en leerdoelen.

Optie 3: meld je aan voor de open training

Een laatste optie is het aansluiten bij de 2-daagse open training Digicoach in de zorg. In twee uitgebreide, interactieve en praktische trainingsdagen doen deelnemers dan de benodigde kennis en vaardigheden op om succesvol als digicoach in de zorg aan de slag te kunnen gaan.