Intervisiebijeenkomst: Een toekomstbestendige zorgadministratie

Lessons learned van de coronacrisis

Intervisiebijeenkomst: Een toekomstbestendige zorgadministratie

De coronacrisis heeft een grote impact op de hele maatschappij. In ziekenhuizen is een grote verschuiving van de geleverde zorg; minder electieve zorg en meer acute zorg. Bij GGZ-instellingen is veel zorg op afstand geleverd. Het coronavirus, maar ook deze verschuivingen, hebben een grote impact op de zorgadministraties. Nu we teruggaan naar het ‘nieuwe normaal’ is het tijd de balans op te maken en te kijken wat de lessons learned zijn.

Tijdens deze intervisie staan we stil bij de impact die de coronacrisis heeft (gehad) op de afdeling zorgadministratie. Hoe blijf je zichtbaar en profileer je de afdeling terwijl veel medewerkers thuiswerken? Hoe houd je grip op de zorgregistratie? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers op afstand nog voldoende binding voelen met het team? We bespreken de lessons learned die we ook in de toekomst kunnen toepassen. Gaan we weer terug naar de oude situatie of zorgt het voor een blijvende herijking van de visie op zorgadministratie? We schetsen een toekomstbeeld en gaan daarover met elkaar in discussie.

Na deze intervisie heb je handvatten om als afdeling toch zichtbaar te zijn en blijven, ondanks de fysieke afstand. Juist voor de zorgadministratie is deze zichtbaarheid essentieel. Ook hoor je van collega-zorginstellingen welke lessons learned zij meenemen uit de coronacrisis. Tot slot ga je naar huis met inspiratie om een toekomstbestendige visie te vormen.

Programma
Tijdens de online intervisie gaan we de lessons learned en good practices uitwisselen. De onderwerpen die we bespreken:

 • Gevolgen voor de zorgadministratie na de crisis; wat zijn de positieve en negatieve gevolgen en hoe behoud je de positieve gevolgen?
 • Binding binnen en buiten de afdeling?
 • Lessons learned coronacrisis
 • Ontwikkelingen zorgadministratie richting de toekomst
 • Visie op zorgadministratie

Voor wie?
Deze bijeenkomst is interessant voor hoofden zorgadministratie (ziekenhuizen en GGZ), teamleiders zorgadministratie en hoofden financiën.

De intervisie vindt plaats in Utrecht. Mocht dit door aangescherpte maatregelen toch niet mogelijk zijn, vindt de intervisie online plaats. Voor de fysieke intervisie hanteren wij in verband met de Coronamaatregelen een beperkt aantal plaatsen.

 • Datum: do 15-10-2020
 • Tijd: 16.00-20.00 uur
 • Locatie: Oudlaan 4, Utrecht
 • Deelname:

  Deelname is kosteloos

Inschrijven voor deze bijeenkomst
Lees hier onze privacyverklaring