Lean werkbezoek – Essent krijgt energie van Lean

Ook dit najaar organiseert Q-Consult Zorg een Lean werkbezoek bij een organisatie buiten de zorg die actief bezig is met Lean om processen te verbeteren. Uit eerdere werkbezoeken aan CV-ketel fabrikant Remeha en papierfabriek Coldenhove bleek dat zorg en industrie veel van elkaar kunnen leren. Daarom wederom een werkbezoek, dit jaar brengen we op 19 september een bezoek aan Essent in ‘s-Hertogenbosch.

Essent levert elektriciteit en gas aan particuliere en zakelijke klanten in Nederland en België. Essent is opgericht in 1999 en sinds 2016 onderdeel van het Duitse energieconcern Innogy. In een veranderende energiewereld wil Essent wendbaar blijven en snel en effectief inspringen op de veranderende klantvraag. Om dit te bereiken is Essent in 2011 het ‘huis op orde’ programma gestart dat is gebaseerd op Lean. Ook Essent doet inspiratie op door andere organisaties te bezoeken en opent op 19 september zelf haar deuren voor een Go and See, waarbij professionals uit verschillende sectoren aansluiten om een kijkje in de keuken te nemen bij Essent.

Tijdens het bezoek komen verschillende aspecten van het ‘huis op orde’ programma aan bod. We zullen de werkvloer opgaan om te zien en te ervaren hoe Lean onderdeel is van de dagelijkse praktijk bij Essent. Daarnaast wordt er tijdens de dag uitgebreid stil gestaan bij het veranderkundige aspect van het programma. Hoe realiseert het management samen met de werkvloer een cultuur van continu verbeteren?

*de inschrijving voor het Lean werkbezoek is inmiddels gesloten*

Voor wie?
Deze bijeenkomst is interessant voor de Raad van Bestuur, zorgmanagers, medisch managers, Lean coördinatoren en stafadviseurs HR, Kwaliteit, Logistiek en Financiën.

Wilt u meer weten over Essent? Klik dan hier.
Alvast inspiratie op doen? Lees hier de verslagen van de Lean werkbezoeken aan Coldenhove en Remeha.

  • Datum: wo 19-09-2018
  • Tijd: 10:00 - 17:00 (inclusief lunch)
  • Locatie: Essent, 's-Hertogenbosch
  • Deelname:

    deelname is kosteloos.

Inschrijven voor deze bijeenkomst
Lees hier onze privacyverklaring