Proeverij Gamification in de zorg

Serious gaming: onderhandelen, concurreren, samenwerken en communiceren en de consequenties van beslissingen ervaren in een veilige omgeving. Een game creëert bewustwording over de werking van een instelling. Betrokkenheid wordt vergroot door verder te kijken dan de eigen afdeling en zich te verdiepen in een andere rol. Daarnaast is het spelen van een spel ook gewoon leuk en vernieuwend. Het roept authentiek gedrag op en zorgt voor veel energie!

Serious gaming bij projecten of verandertrajecten

Tijdens de proeverij krijgt u een introductie in de verschillende games van Q-Consult Zorg. Hoe games u kunnen ondersteunen bij projecten of verandertrajecten. Daarnaast kunt u vragen stellen aan de trainers van Q-Academy over de games en vertellen verschillende ‘gamende organisaties’ waar zij de game voor hebben ingezet.

Serious gaming blijkt een effectief instrument bij projecten of verandertrajecten. Door simulatie van de bestaande of toekomstige situatie worden processen zichtbaar en komt procesverbetering gezamenlijk tot stand. Kortom, ‘Leren door te ervaren’. Q-Consult Zorg heeft diverse serious games ontwikkeld, variërend van relatief korte, overzichtelijke games gericht op procesverbetering tot grote, keten overstijgende games gericht op organisatieontwikkeling en samenwerking over de keten heen. Door een organisatie of systeem met de gerelateerde complexiteit te simuleren, ervaren deelnemers de essentie van het systeem. Het levert direct (nieuw) inzicht in complexiteit, onderlinge relaties en processen.

Voor wie?

Ziekenhuizen en GGZ. Zorgmanagers, manager en adviseurs PO&O en Leerhuis, staffunctionarissen ziekenhuis en MSB, farmacie en industrie.

 

  • Datum: di 30-01-2018
  • Tijd: 16.00 - 20.00 uur (inclusief soep en broodjes)
  • Locatie: Oudlaan 4, Utrecht
  • Deelname:

    deelname is kosteloos. Wanneer u zich minder dan 48 uur van tevoren afmeldt, brengen wij € 25,- in rekening.

Inschrijven voor deze bijeenkomst