Lean Six Sigma Werkbezoek – Van Lean op papier naar Lean in de praktijk

Ook dit najaar organiseert Q-Consult Zorg opnieuw een ‘Lean Six Sigma Werkbezoek’ bij een organisatie buiten de zorg die actief bezig is met Lean Six Sigma om processen te verbeteren. Bij eerdere Lean werkbezoeken zoals vorig jaar bij CV-ketel fabrikant Remeha, werd duidelijk dat zorg en industrie veel van elkaar kunnen leren. Dit jaar organiseert Q-Consult Zorg samen met ziekenhuis Rijnstate een bezoek aan de papierfabriek van Coldenhove. 

Papierfabriek Coldenhove is opgericht in 1661 in Eerbeek. Coldenhove is wereldwijd actief en door hun continue verbeteringen in staat om ‘state-of-the-art’ papier te maken en met innovatieve oplossingen de markt te blijven voorzien. De website van Coldenhove is de moeite waard om alvast eens naar te kijken.

We krijgen een ‘kijkje in de keuken’ van de fabriek van Coldenhove en spreken met Lean experts en medewerkers. Aan de hand van een concrete casus en vraagstelling gaan deelnemers en Lean Experts met elkaar in gesprek over:

  • Policy Deployment
  • Meeting levels en the glass room van Coldenhove
  • Afdelingoverstijgend verbeteren – Een voorbeeld van Rijnstate
  • Is continue verbeteren in een fabrieks-cultuur anders dan in een zorg-cultuur?

Naast het delen van kennis en ervaringen over continu verbeteren hopen we dat u geïnspireerd wordt om met nieuwe Lean inzichten naar uw eigen afdeling en organisatie te kijken.

Voor wie?

Werkt u als Lean coach of als leidinggevende op een afdeling waar Lean al meer dan 2 jaar wordt toegepast? Dan behoort u tot onze primaire doelgroep. U kunt zich nu aanmelden voor het Lean Werkbezoek op donderdag 12 oktober van 8.30 -13.00uur. In tegenstelling tot onze andere bijeenkomsten staat inschrijving open voor 1 persoon per organisatie. Dit omdat we voor dit exclusieve werkbezoek een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben. Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort? Neem dan contact op met Marnix van den Berg of Sanne van Logten.

  • Datum: do 12-10-2017
  • Tijd: 8.30 - 13.00 uur
  • Locatie: Papierfabriek Coldenhove, D.W. van Vreeswijklaan 9
  • Deelname:

    Wegens een beperkt aantal beschikbare plaatsen, staat inschrijving open voor 1 persoon per organisatie.

Inschrijven voor deze bijeenkomst