Value-Based Health Care

Value-Based Health Care (VBHC) is relatief nieuw in Nederland, maar als concept al niet meer weg te denken. De kern van VBHC: het maximaliseren van waarde voor patiënten. Dat betekent: de beste uitkomsten realiseren voor de laagste kosten. Om dit te realiseren kun je als organisatie starten met kleine stappen, zoals het omarmen van het principe van VBHC, gevolgd door het organiseren van ‘Integrated Practice Units’ en het meten van kosten en uitkomsten per patiënt.

Het VBHC-traject
In steeds meer zorginstellingen mogen we projecten begeleiden die als doel hebben om de waarde voor de patiënt te vergroten volgens de concepten van Value-Based Health Care. Dit pakken we aan middels ons VBHC stappenplan, welke te downloaden is via onderstaande button. Gedurende dit traject werken onze consultants samen met onze data-analisten. Bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van het zorgpad (fase 2), bij het meten en analyseren van de relevante meetinstrumenten (fase 3) en bij het monitoren daarvan (fase 5).

  • Download Download hier ons VBHC stappenplan
  • Meer weten?
    We organiseren regelmatig intervisies waarbij zorginstellingen kennis en ervaring uitwisselen, daarnaast bieden we VBHC trainingen aan via Q-Academy. Kijk voor een actueel overzicht op qconsultzorg.nl/bijeenkomsten en qacademy.nl/opleidingen. Neem voor vragen gerust contact op met onderstaande consultants!