nina-en-joost
Inspiratiesessies

Hoe neem je collega's mee in de verandering door datagedreven werken?

De kennis en het enthousiasme van collega's in het primaire proces van de beweging naar meer datagedreven werken zijn essentieel om deze verandering te laten slagen. Maar hoe betrek je de collega’s op een goede manier en neem je ze mee om hen uiteindelijk optimaal te ondersteunen? Tijdens deze inspiratiesessie gaan we hierover met elkaar in gesprek en delen we ervaringen om de transitie naar datagedreven werken te helpen.

De beweging richting meer datagedreven werken is een organisatiebrede verandering en vraagt een evenwichtige groei op verschillende thema’s; Organisatie, Governance & Processen, Team en Techniek. Deze beweging raakt alle afdelingen en vraagt uiteindelijk van medewerkers om op een andere manier te gaan werken. Daarmee is het vooral ook een veranderkundig traject. 


Toenemende digitalisering en inzet van slimme

technologie in de zorg heeft ertoe geleid 

dat de hoeveelheid data die wordt gegenereerd exponentieel groeit. Deze gigantische 

hoeveelheid data biedt veel mogelijkheden om zorgprofessionals te ondersteunen en te 

ontlasten in hun werk. En om de kwaliteit van zorg te verhogen. Uiteindelijk leidt dit tot 

verbeterde uitkomsten van de zorg voor de patiënt of cliënt. De verwachtingen van datagedreven werken in de zorg zijn dan ook hoog. 

 

Wanneer er meer datagedreven gewerkt wordt, veranderen de klantgroepen die het BI-/datateam bedient. In de meeste ziekenhuizen is gebruik van BI en data op dit moment stevig verankerd op managementniveau en is het een vast onderdeel in de sturing van de organisatie. In veel organisaties verschuift op dit moment de focus van het ondersteunen van de bedrijfsvoering richting het primaire proces. De kennis en het enthousiasme van collega's in het primaire proces zijn essentieel om deze beweging te laten slagen. Een vraagstuk in deze fase is hoe je de collega’s op een goede manier betrekt en meeneemt om hen uiteindelijk optimaal te ondersteunen. 

 

Tijdens deze inspiratiesessie gaan we met elkaar in gesprek om ervaringen uit te wisselen over hoe jullie dit aanpakken en wat daarin werkt, en soms minstens net zo interessant: wat vooral ook niet. De nadruk ligt deze keer op het veranderkundige element. Vanuit Q-Consult Zorg sluit er een expert aan op het gebied van leren en veranderen in organisaties om ons mee te nemen in het “Mensgericht veranderen”. Vervolgens gaan we graag met elkaar in gesprek om dit te vertalen naar jullie eigen situatie: Hoe kun je deze transitie goed begeleiden? Hoe enthousiasmeer je en neem je mensen mee op deze reis? 

Details

Datum: donderdag 27-06-2024

Tijd: 09:00-11:00 uur

Locatie: Online

Deelname: Kosteloos


Voor wie is deze sessie interessant?

  • Bestuurders met portefeuille data
  • Hoofden/teamleiders/managers BI
  • CIO’s
  • CNIO’s
  • CMIO’s
  • CDO’s

Inschrijven inspiratiesessie

Via dit formulier schrijf je je in voor de online inspiratiesessie 'Datagedreven werken: hoe neem je collega’s mee in deze verandering?' op donderdag 27 juni 2024, van 09:00 uur - 11:00 uur.

Datagedreven werken: hoe neem je collega’s mee in deze verandering? | 27 juni 2024

Door dit bericht te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Bedankt voor je inschrijving!


Bedankt voor je inschrijving voor de inspiratiesessie 'Datagedreven werken: hoe neem je collega’s mee in deze verandering?', die online plaatsvindt op 27 juni aanstaande.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Je ontvangt snel meer informatie over het volledige programma.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van Q-Consult Zorg

Wil je graag meer informatie over deze inspiratiesessie? Bel ons!

Els Roorda

Senior Adviseur | Partner


  1. 06-29 27 74 63
  2. els.roorda@qconsultzorg.nl
q-zorg-els-def-blauw
nina_portret
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: