cultuurfotomarjoleinpetradefintief
Inspiratiesessies

Datagedreven werken in de langdurige zorg: de volgende stap

Hoe zorg je ervoor dat zorgorganisaties data omzetten naar bruikbare inzichten? En hoe kun je dit toepassen ter ondersteuning van de zorgprofessionals? Ontdek het tijdens deze inspiratiesessie.

De uitdagingen binnen de langdurige zorg nemen toe. De zorgvraag en daarmee de zorgkosten stijgen. Ook is er sprake van een blijvend en waarschijnlijk toenemend tekort aan zorgprofessionals. Datagedreven werken biedt mogelijkheden om zorgprofessionals te ondersteunen en te ontlasten in hun werk en kan de uitkomsten van zorg verbeteren voor de patiënt of cliënt. Maar hoe zorg je ervoor dat zorgorganisaties data omzetten naar bruikbare inzichten? En op welke manieren kan data worden toegepast om medewerkers te ontlasten en processen te ondersteunen en verbeteren? Daar gaan we deze inspiratiesessie meer op in. 

 

Uit een eerder onderzoek van ons blijkt dat zorginstellingen in de langdurige zorg de eerste stappen zetten op het gebied van datagedreven werken. In deze inspiratiesessie bieden wij zorginstellingen handvatten aan om een volgende stap te zetten. Dit doen we aan de hand van vier verschillende thema's: Organisatie, Team, Governance & Processen en Techniek.  

 

Tijdens de bijeenkomst delen we successen van verschillende organisaties en gaan we in op uitdagingen die komen kijken bij datagedreven werken. Uitdagingen waar je aan kan denken zijn: hoe je met een klein team en beperkte middelen de waarde van datagedreven werken kunt benutten, het uitbesteden van BI ten opzichte van het in huis halen van een dataspecialist, het verlagen van de ad hoc werkdruk bij de BI medewerkers en het datavaardiger maken van de organisatie.    

Details

Datum: donderdag 21-03-2024

Tijd: 09:00-11:00 uur

Locatie: Online

Deelname: Kosteloos


Voor wie is deze sessie interessant?


  • Teamleiders/managers BI
  • Medewerkers BI 
  • Manager Planning & Control 
  • Medewerkers Planning & Control 

Inschrijven inspiratiesessie

Via dit formulier schrijf je je in voor de online inspiratiesessie 'Datagedreven werken in de langdurige zorg: de volgende stap' op donderdag 21 maart 2024, van 09:00 uur - 11:00 uur.

Datagedreven werken in de langdurige zorg: de volgende stap | 21 maart 2024Door dit bericht te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Bedankt voor je inschrijving!


Bedankt voor je inschrijving voor de inspiratiesessie 'Datagedreven werken in de langdurige zorg: de volgende stap', die online plaatsvindt op 21 maart aanstaande.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Je ontvangt snel meer informatie over het volledige programma.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van Q-Consult Zorg

“We weten nu waar we met datagedreven werken heen willen, welke stappen daarbij horen en in welke volgorde”

Saskia Maassen-Brandt, Manager Planning & Control en Business Intelligence bij HMC

Wil je graag meer informatie over deze inspiratiesessie? Bel ons!

Jan Gerben Verzijl

Senior Adviseur


  1. 06-41 33 33 22
  2. jangerben.verzijl@qconsultzorg.nl
q-zorg-jan-gerben-def
joost
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: