samenwerken_nienke_defintief
Inspiratiesessies

Informele zorg en formele zorg moeten toekomstbestendig worden ingericht!

Hoe koppelen we de opgave vanuit de zorg in de praktijk met het netwerk waarin de patiënt/cliënt zit? Tijdens deze inspiratiesessie zoeken we naar het nut en de noodzaak tot deze verbinding. Als je nog puzzelt, dan is deze sessie zeker interessant voor jou!

Wij willen jou prikkelen en samen op zoek gaan naar nut en noodzaak tot verbinding tussen de formele en informele zorg als communicerende vaten (IZA/WOZO). Wij organiseren deze inspiratiesessie om met elkaar de volgende vraag te beantwoorden: Wat verwachten wij (als zorgorganisaties) van elkaar (patiënt/cliënt/mantelzorgers) in de samenwerking en afstemming tussen informele en formele zorg? Wanneer vinden we elkaar en wanneer niet? Door kennis en ervaringen met elkaar te delen, verdiepen we ons in het organiseren van de informele zorg naar een zelfredzame gemeenschap.


Als deelnemer krijg jij inzicht in welke knelpunten er zijn bij het aansluiten van informele met formele zorg; zowel vanuit het perspectief van de patiënt en mantelzorger als vanuit het perspectief van zorgorganisaties. Informele en formele zorg kunnen namelijk niet los van elkaar staan. Zeker kijkend naar de regioplannen en doelstellingen voor de zelfredzame gemeenschap volgens het IZA. Wat komen we tegen in deze regioplannen over dit thema?


In de inspiratiesessie krijg je inzichten en handvatten aangereikt hoe jij, jouw organisatie, de patiënt en mantelzorg kan mobiliseren in hun eigen zorgproces. Naderhand kun je uitleggen wat het verschil is tussen informele en formele zorg en wie welke rol moet of kan oppakken. Ook weet je wat er nodig is om dit te realiseren. Je hebt een idee gekregen van de kansen en mogelijkheden vanuit de eigen organisatie om informele zorg verder te organiseren met patiënt en mantelzorg. 


Details

Datum: mei

Tijd: 15:00-17:00 uur

Locatie: Online

Deelname: KosteloosVoor wie is deze sessie interessant?

Alle professionals en managers werkend met zorgvragers


  • (huis)artsen
  • CNIO
  • Managers, leidinggevenden en verpleegkundigen (wijk, ziekenhuis, verpleegafdelingen, VVT, revalidatie)
  • Mantelzorgers
  • Patiëntenorganisatie

Inschrijven inspiratiesessie

Via dit formulier schrijf je je in voor de online inspiratiesessie 'Informele zorg en formele zorg moeten toekomstbestendig worden ingericht!' op donderdag 18 april 2024, van 15:00 uur - 17:00 uur.

Informele zorg en formele zorg moeten toekomstbestendig worden ingericht! | 18 april 2024


Door dit bericht te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Bedankt voor je inschrijving!


Bedankt voor je inschrijving voor de inspiratiesessie 'Informele zorg en formele zorg moeten toekomstbestendig worden ingericht!', die online plaatsvindt op 18 april aanstaande.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Je ontvangt snel meer informatie over het volledige programma.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van Q-Consult Zorg

Wil je graag meer informatie over deze inspiratiesessie? Bel ons!

Jacobien Wagemaker

Senior Adviseur


  1. 06-27 22 99 00
  2. jacobien.wagemaker@qconsultzorg.nl
jacobien

Kristel van Rooijen

Senior Adviseur


  1. 06-27 03 42 54
  2. kristel.van.rooijen@qconsultzorg.nl
q-zorg-kristel-def
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: