De visie achter De Kwaliteitskeuken Samen in gesprek over het nieuwe kwaliteitsdenken

De visie achter De Kwaliteitskeuken

De Kwaliteitskeuken is vernieuwd! Vanaf 2 maart publiceren we wekelijks de nieuwe recepten via LinkedIn. Tijdens de online intervisiebijeenkomst op 20 april gaan we graag met je in gesprek over de vernieuwde Kwaliteitskeuken.

De Kwaliteitskeuken

In 2015 publiceerden we de eerste versie van ‘De Kwaliteitskeuken’. Hierin staat hoe kwaliteit meer door mensen tot stand kan komen en minder door systemen en regels. De afgelopen 5 jaar hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Daarom zijn we opnieuw met elkaar, met zorgorganisaties én experts, het gesprek aangegaan. Met de vernieuwde Kwaliteitskeuken bieden we organisaties een receptenboek voor het vormgeven van de kwaliteit van zorg. Het geeft inspiratie, tips en praktische handvatten om de kwaliteit van zorg naar het volgende niveau te tillen.

Programma

We trappen de bijeenkomst af met het delen van onze visie op kwaliteit. Deze is het uitgangspunt voor de ontwikkeling van De Kwaliteitskeuken. De drie dimensies van kwaliteit (objectieve kwaliteit, subjectieve kwaliteit en intersubjectieve kwaliteit) en het belang van samen leren, reflecteren en verbeteren hebben hierin een prominente plek. Daarna gaan we in gesprek over het eerste recept van De Kwaliteitskeuken: wat wil de cliënt? Persoonsgerichte zorg staat hierin centraal en daarover gaan we tijdens de intervisie in gesprek met Prof. Dr. Hans Reinders. Hij is, samen met Lydia Helwig Nazarowa, de schrijver van onder andere de boeken 'Kwaliteit als ervaring' en 'Tellen en vertellen'. In hun visie betekent persoonsgerichte zorg het verbinden van  kwaliteit en identiteit. Het gaat niet slechts om werken met het oog op de cliënt als persoon, maar op de persoon zoals die zichzelf ziet.

Het delen van ervaringen, inzichten, tips en best practices staat centraal.

Later in het jaar organiseren we aanvullende bijeenkomsten over de andere recepten van De Kwaliteitskeuken. Data en informatie volgt later.

Voor wie?

Hoofden of managers kwaliteit en veiligheid, directie, strategisch adviseurs, kwaliteitsadviseurs, kwaliteitsfunctionarissen.

Boek: Wanneer je het boek tellen en vertellen wilt bestellen, kan dat via www.beeldenvankwaliteit.nl. Kosten zijn €33,50 excl. verzendkosten.

  • Datum: di 20-04-2021
  • Tijd: 15.00 - 17.00 uur
  • Locatie: online
  • Deelname:

    kosteloos

Inschrijven voor deze bijeenkomst
Lees hier onze privacyverklaring