Hoe integreer je Safety-II in de bestaande kwaliteitsinstrumenten? Online intervisiebijeenkomst

Hoe integreer je Safety-II in de bestaande kwaliteitsinstrumenten?

Wil jij een positieve verbetercultuur creëren door Safety-II stapsgewijs in jullie huidige kwaliteitsmanagementsysteem te integreren? Wil je weten welke rol jij hierin speelt en hoe je leren en verbeteren bij medewerkers stimuleert? Tijdens de intervisie op 21 oktober zoomen we in op het thema veiligheidsdenken vanuit het gedachtegoed van Safety-II: verbeteren op basis van de dagelijkse praktijk. Meld je nu kosteloos aan!

Safety-II is niet meer weg te denken uit de zorg. Steeds meer organisaties weten dat je de kwaliteit en veiligheid niet alleen verbetert door te focussen op het voorkomen van fouten (Safety-I), maar dat het ook noodzakelijk is dit aan te vullen met inzichten en lessen in veiligheid uit de praktijk (Safety-II). Wij gaan graag met jou in gesprek over hoe Safety-II eenvoudig en in kleine stappen te integreren is in jullie huidige kwaliteitsmanagementsysteem.

Programma

Na de opening en kennismaking delen wij onze kennis van en ervaring met het integreren van Safety-II in het huidige kwaliteitssysteem. We wisselen ervaringen uit over verschillende methodieken (o.a. waarderend auditen, Replay en Safety-II bij calamiteitenonderzoeken). Tijdens de intervisie is er ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen. Je gaat naar huis met praktische tips en inzichten om een volgende stap te maken met Safety-II in jouw organisatie.  

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor iedereen die betrokken is bij het verbeteren en beheren van de kwaliteit en veiligheid binnen de zorg! Ben jij een geïnteresseerde kwaliteitsadviseur, manager, medisch specialist, zorgprofessional of bestuurder? Dan ben je van harte welkom!

We hanteren we een maximum van 2 deelnemers uit dezelfde organisatie om iedereen een kans te geven zich aan te melden. 

  • Datum: do 21-10-2021
  • Tijd: 15:00 - 17:00 uur
  • Locatie: online
  • Deelname:

    kosteloos

Inschrijven voor deze bijeenkomst
Lees hier onze privacyverklaring