Horizontaal Toezicht met HiX

In 2017 heeft Vincent Eversdijk, partner van BDO, reeds het volgende opgeschreven in een blog van zijn hand in ZorgVisie. “De baten en lasten van horizontaal toezicht dienen meer in evenwicht te worden gebracht, zodat dit voor deelnemende ziekenhuizen niet alleen politiek en maatschappelijk, maar ook financieel een rendabele investering wordt. Een (financieel) beheersbaar implementatietraject waarbij niet alleen gekeken wordt naar de compliance-aspecten en waarin het verleggen van controles in de registratie- en declaratieketen het uitgangspunt vormt.”

Vele jaren later blijkt Horizontaal Toezicht nog steeds arbeidsintensief en kostbaar, onder andere doordat niet altijd optimaal gebruik wordt gemaakt van de (nieuwe) mogelijkheden in HiX. Maar een beperkt aantal HiX ziekenhuizen heeft als een soort Gallisch dorpje wel daadwerkelijke effort ondernomen om de beheerskosten van Horizontaal Toezicht en daily auditing in de hand te houden. Door effectief gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden in HiX, waardoor zij geen gebruik hoeven te maken van ValueCare of Notiz, werkt dit enorm kostenbesparend.

In deze interactieve online intervisie delen de inleiders hun ervaringen met andere HiX gebruikers. Eén van de aandachtspunten is bijvoorbeeld de controleverklaring die de zorgverzekeraars eisen. Hoe kunnen we het normenkader daarvoor gezamenlijk minimaliseren? Suzanne Nieuwenhuis van het Alrijne Ziekenhuis en Anita van Bladel van het Bravis Ziekenhuis delen graag hun ervaringen op dit punt. 

Deze intervisie is interessant als je werkzaam bent als:
- Hoofd Zorgadministratie
- Hoofd Finance & Control
- Internal Auditor
- DBC adviseur

Meer informatie?
Wil jij graag meer informatie over deze intervisie? Neem dan contact op met Joost Zuurbier.
Wil je je direct inschrijven? Klik dan op onderstaande button!

  • Datum: do 14-12-2023
  • Tijd: 16.00-19.30 uur
  • Locatie: Online
  • Deelname:

    Kosteloos