Altrecht start laagdrempelig met Lean

Sinds ongeveer een jaar is Altrecht aan de slag met Lean. Niet als nieuwe, losstaande ontwikkeling, maar als logisch gevolg op eerdere ontwikkelingen, zoals zorgpaden en kwaliteit van zorg. Altrecht heeft ervoor gekozen om laagdrempelig te beginnen. Hoe ziet dat eruit?

De eerste stap was een workshop binnen het servicebedrijf. Deze werd al snel gevolgd door een breder opgezette training. De deelnemers aan deze trainingen vormen een doorsnede van de medewerkers van Altrecht: van behandelaren tot secretaresses, van inkopers tot teamleiders.

A3-verbetermethodiek

De training is ingedeeld op basis van de A3-verbetermethodiek. Dat betekent dat deelnemers tussen de trainingsdagen opdrachten uitvoeren in hun eigen project. Dit heeft al tot verbeteringen geleid in onder andere het wachtlijstbeheer, voor sociale vaardigheidstrainingen, op het gebied van administratieve lasten en bij het afsluiten van DBC’s.

In oktober start de derde groep met 15 deelnemers. Monique Rook, secretaris Raad van Bestuur en opdrachtgever: "De mensen van Q-Consult Zorg zijn kenners op het gebied van Lean en zeer kundig in het overbrengen van deze kennis."

Lean verbetertraject

Daarnaast start in oktober een Lean Verbetertraject bij de Divisie Willem Arntsz (zorg aan mensen met een psychiatrische stoornis, die gepaard gaat met langdurige, ernstige beperkingen in hun dagelijks functioneren). "Een belangrijke stap in onze ‘strijd tegen onzin en gedoe’, al die dingen die ons afhouden van ons echte werk: patiëntenzorg", aldus Rob de Jong, Divisiedirecteur.

Vanuit drie teams binnen de divisie zullen ‘Lean-teams’ op zoek gaan naar verbetermogelijkheden en deze vervolgens ook proberen te realiseren. De teams bestaan uit de leidinggevende, een stafmedewerker uit Altrecht en een Q-Consult-adviseur. We kunnen op dit moment nog niets zeggen over de uitkomsten, maar die delen we over een aantal maanden graag met u. Wordt vervolgd!