Simulatie Zorgprestatiemodel

Simulatie Zorgprestatiemodel

Wil je grip krijgen op de mogelijke financiële risico’s die het Zorgprestatiemodel (ZPM) met zich meebrengt? Wij hebben een simulatie ontwikkeld waarin je de registratie van de huidige bekostiging plot op de nieuwe bekostiging. Door het uitvoeren van een simulatie krijg je de impact van het ZPM op jouw organisatie inzichtelijk. Is de financiële impact groot? Dan kun je bijsturen met wijzigingen in de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld door te differentiëren in beroepsgroepen. 

Hoe werkt de simulatie van het Zorgprestatiemodel?

Bij de simulatie ontvang je een gesimuleerde dataset op detailniveau. In deze ‘nieuwe dataset’ is het alsof het Zorgprestatiemodel (ZPM) over de aangeleverde periode al heeft bestaan. In de dataset kun je jouw eigen analyses uitvoeren om de impact inzichtelijk te maken. Wij kunnen hierin ook ondersteunen, bijvoorbeeld door het vergelijken van jouw dataset met de landelijke benchmark. De NZA heeft de concepttarieven gebaseerd op gemiddelden per zorgactiviteit. Wij kunnen de feeders en bleeders inzichtelijk maken door ze te vergelijken met de landelijke benchmark.
 

De simulatie van het Zorgprestatiemodel ontvangen?

Ben je geïnteresseerd in de simulatie van het Zorgprestatiemodel en wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Koen Bogerd.