Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in jouw carrière? Wil jij actief bijdragen aan kwaliteits- en veiligheidsverbetering in de zorgsector? En vind je het leuk om hierin projecten te doen én trainingen te geven? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Functieprofiel

Wij zijn op zoek naar twee nieuwe collega’s op het gebied van kwaliteit en veiligheid (cure/care). Als consultant op het gebied van kwaliteit en veiligheid begeleid je uitdagende (kwaliteits)projecten bij ziekenhuizen, langdurige zorginstellingen en GGZ-instellingen. Je treedt op als projectleider en adviseert zorgorganisaties over verschillende uitdagingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Denk hierbij aan: projectleider accreditatie (NIAZ-Qmentum, HKZ, ISO), verbeteren van kwaliteit via dashboardinformatie, optimaliseren intern auditsysteem, uitvoeren van calamiteitenonderzoek en/of betrokkenheid van cliënt in diens zorgproces. Het gaat voor zowel cure als care om een eind junior/begin medior positie (zie functie-eisen).

Je bent nauw betrokken bij de implementatie van verbeteringen en systemen en bewaakt hierin het proces, het team (samenwerking) en signaleert afwijkingen. In je rol van projectleider en/of adviseur ben je in staat om met de verschillende disciplines bij de klant, van verzorgende/verpleegkundige tot zorgmanager, samen te werken en toe te werken naar het beoogde eindresultaat. Naast het advies- en projectwerk voel je je ook thuis in het trainingsvak. Je krijgt energie van het trainen van verschillende doelgroepen bij de klant over uiteenlopende kwaliteits- en veiligheidsonderwerpen. Via onze partner Q-Academy bieden wij veel trainingen aan op het gebied van interne audits en calamiteitenonderzoek. Het is de bedoeling dat jij hier ook een rol in gaat spelen.

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie dien je te beschikken over:

 • Academisch werk- en denkniveau en een passende opleiding, zoals gezondheidswetenschappen of bedrijfskunde;
 • Drie tot vier jaar relevante werkervaring, het gaat om een junior/medior positie;
 • Aantoonbare ervaring met het leiden van kwaliteitsprojecten in de zorg; 
 • Ervaring als sparringpartner op tactisch- en strategisch niveau over kwaliteitsonderwerpen;
 • Kennis van kwaliteits- en veiligheidsmanagement in de zorg (o.a. ISO, HKZ);
 • Kennis van kwaliteitsinstrumenten in de zorg (o.a. interne audits, SIRE, PRISMA, PRI/HFMEA);
 • Een analytische, resultaatgerichte en klantgerichte instelling;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring in de rol van trainer is een pré.

Wat bieden wij jou: 

 • Een functie van 32-40 uur per week;
 • Een uitdagende baan met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten;
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring;
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een lease auto en winstdeling;
 • Een gunstige pensioenregeling;
 • Een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

Als consultant Kwaliteit en Veiligheid kom je terecht in een enthousiast en leergierig team. Dit team werkt samen in opdrachten of spart met elkaar om continu nieuwe ontwikkelingen te delen. In het team werken adviseurs en senior adviseurs samen om de vragen van zorgorganisaties op te pakken.

Bedrijfsomschrijving

Wij zijn Q-Consult Zorg. Onze bevlogen consultants helpen organisaties en professionals ontwikkelen binnen de steeds veranderende zorgsector. Wij doen dit onder andere binnen de medisch specialistische zorg, langdurige zorg en integrale zorg. Onze expertise ligt met name bij vraagstukken op het gebied van financiën, doelmatigheid, veranderkunde en kwaliteit & veiligheid. Maar, eigenlijk zeggen we liever dat we dáár zijn waar verandering en inhoudelijke kennis nodig is. We zoeken graag samen naar oplossingen en helpen deze implementeren.

Investeren in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers: dat doen we continu. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden, de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net afgestudeerd bent of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Interesse?

Wil jij deel gaan uitmaken van ons team als consultant Kwaliteit en Veiligheid? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Een korte brief met CV, waarin je vermeldt wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn, welke ervaring je hebt en waar je voorkeur naar uit gaat (cure of care) en waarom.

Procedure
Solliciteren kan tot en met 15 maart. Stuur je CV en motivatie naar Ike Blokker, via solliciteren@qconsultzorg.nl. We streven ernaar om de eerste gesprekken plaats te laten vinden in week 12 en 13.

Meer weten?
Wil je meer weten over de inhoud van deze functie, neem dan contact op met Myriam Martens (care) of Nathalie van Vemde (cure).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.