Ben jij op zoek naar een nieuwe stap in jouw carrière? Wil jij actief bijdragen aan kwaliteits- en veiligheidsverbetering in de curatieve zorgsector? En vind je het leuk om hierin projecten te doen én trainingen te geven? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Functieprofiel

Als consultant begeleid je uitdagende (kwaliteits-)projecten bij ziekenhuizen, ZBC’s en GGZ instellingen. Je treedt op als projectleider en adviseert zorgorganisaties over verschillende uitdagingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Denk hierbij aan: Projectleider accreditatie (NIAZ-Qmentum, HKZ, ISO), verbeteren van kwaliteit via dashboardinformatie, optimaliseren intern auditsysteem, uitvoeren van calamiteitenonderzoek en/of betrokkenheid van cliënt in diens zorgproces.

Je bent nauw betrokken bij de implementatie van verbeteringen en systemen en bewaakt hierin het proces, het team (samenwerking) en signaleert afwijkingen. In je rol van projectleider en/of adviseur ben je in staat om met de verschillende disciplines bij de klant, van medisch specialist tot polikliniekmedewerker en van verpleegkundig specialist tot zorgmanager, samen te werken en toe te werken naar het beoogde eindresultaat.

Naast het advies- en projectwerk voel je je ook thuis in het trainingsvak. Je krijgt energie van het trainen van verschillende doelgroepen bij de klant over uiteenlopende kwaliteits- en veiligheids-onderwerpen en -vaardigheden. Q-Academy wordt veel gevraagd voor trainingen op het gebied van interne audits en calamiteitenonderzoek.

Om aan de slag te kunnen gaan met de inhoudelijke projecten en trainingen, is het voor jou geen punt om hiervoor (jouw) contacten te benaderen en actief je eigen netwerk verder uit te breiden.

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie dien je te beschikken over:

  • een afgeronde opleiding op academisch niveau zoals gezondheidswetenschappen of bedrijfskunde;
  • ervaring met het leiden van kwaliteitsprojecten in de zorg;
  • kennis van kwaliteits- en veiligheidsmanagement in de zorg (o.a. NIAZ, JCI, ISO, HKZ);
  • kennis van kwaliteitsinstrumenten in de zorg (o.a. interne audits, SIRE, PRISMA, PRI/HFMEA);
  • ervaring in de rol van trainer;
  • een netwerk in de zorg is een pré;
  • een resultaatgerichte en klantgerichte instelling;
  • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij jou: 

Als adviseur kwaliteit & veiligheid neem je deel in een enthousiast en leergierig expertiseteam. Dit team werkt samen in opdrachten of spart met elkaar om continu nieuwe ontwikkelingen te delen. In het team werken adviseurs en senior adviseurs met passie om de vraag van de zorgorganisatie op te pakken.

Bedrijfsomschrijving

Wij zijn CQT Zorg & Gezondheid: dé expertisepartner voor de zorg. CQT Zorg & Gezondheid is een organisatie van ruim 100 medewerkers die met hun werkzaamheden dagelijks een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving met een toekomstbestendige zorgsector. We volgen de vele veranderingen in de zorg op de voet: wij zien het als onze taak om ervoor te zorgen dat deze veranderingen zo goed mogelijk geïmplementeerd worden. Het doel? Passende en verantwoorde zorg nu en in de toekomst.

Je komt te werken bij label Q-Consult Zorg, het label binnen CQT dat zich als bedrijfskundig adviesbureau richt op het helpen van organisaties bij het vaststellen van een visie, het ontwikkelen van een strategie en het oplossen van financiële vraagstukken. Wij zijn vooral actief daar waar markten in verandering zijn en waar dus innovatieve kennis en ondersteuning nodig is.

Vanuit onze filosofie streven we naar loyale klanten én medewerkers. Wij geloven dat dit de bouwstenen zijn voor duurzame ontwikkeling en succes voor alle betrokkenen. Daarom investeren we veel in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze mensen. Dit doen we door bijvoorbeeld intervisiebijeenkomsten te houden en medewerkers individueel te coachen.
Daarnaast bieden we onze medewerkers een breed palet aan trainingen en opleidingen.
Tijdens informele bijeenkomsten wisselen onze medewerkers op een interactieve manier ervaringen uit in een prettige sfeer.

Solliciteren?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en CV aan Ike Blokker, HR Medewerker, ike.blokker@casemix.nl. Voor meer informatie over deze functie neem contact op met Nathalie van Vemde, manager en senior consultant.