Consultant procesoptimalisatie en integraal capaciteitsmanagement

Consultant procesoptimalisatie en integraal capaciteitsmanagement

Wij zijn op zoek naar een collega die ons expertiseteam Doelmatigheid komt versterken! Wil jij actief bijdragen aan verbetering in de curatieve zorg? Lees dan snel verder...

Functieprofiel

Als consultant ga je aan de slag bij verschillende opdrachtgevers in de curatieve zorgsector. Je bent actief op het gebied van zorglogistiek, procesoptimalisatie, capaciteitsmanagement en veranderkunde. Met behulp van jouw analyses, kennis en ervaring met zorglogistiek, capaciteitsmanagement en continu verbeteren breng je deze vraagstukken terug tot de kern. Je helpt opdrachtgevers onder andere met het beter begrijpen en inrichten van (poli)klinische zorgprocessen, capaciteit van afdelingen en het vergroten van het probleemoplossend vermogen van teams. Ook help je met het transformeren van data naar informatie die ondersteunend is bij het nemen van tactische en operationele beslissingen.

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Dit is belangrijk, want als projectleider behoud je het totaaloverzicht en onderhoud je het contact met de opdrachtgever en je collega’s. Daarnaast krijg jij veel energie van het werken met groepen mensen. Het verzorgen van trainingen en het begeleiden van werkgroepen, zijn activiteiten die vaak terugkomen in jouw werkweek. Je vindt het leuk om voor de groep te staan en je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en groepsdynamiek.
We verwachten dat je een eigen netwerk hebt en in staat bent om dit verder uit te bouwen. Je creëert (samen met je collega’s) nieuwe kansen en opdrachten met kennis en lef.

Functie-eisen

We maken graag kennis met jou als je beschikt over:

 • een afgeronde opleiding op academisch niveau;
 • minimaal 1 à 3 jaar relevante werkervaring;
 • sterke analytische vaardigheden en een pragmatische instelling;
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • een kritische houding en kwaliteit in je werk als iets vanzelfsprekends beschouwt;
 • een dosis pro-activiteit en zelfstandigheid;
 • goede Microsoft Excelvaardigheden;
 • affiniteit met zorg én consultancy;
 • ervaring in de zorg (pré).

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan voor 32-40 uur per week.
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring.
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto en winstdeling.
 • Een heel leuk team, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.
 • Ruimte voor innovatie, o.a. door mogelijkheden te krijgen om aan de slag te gaan met de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw expertisegebied.

Wie zijn wij?

Met het organisatieadvies van Q-Consult Zorg, de mensen via Q-Talent en de opleidingen en coaching van Q-Academie ondersteunen we zorgorganisaties bij alle kansen en veranderingen die zich aandienen. Niet vanaf de zijlijn, maar samen in het veld. De handen uit de mouwen en de geest op scherp. We kennen de zorg door en door en in alle opzichten: beleidsmatig en op de werkvloer, cure, care en integrated care, in organisaties en netwerken en op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en data. En vanuit die grote betrokkenheid weten we processen in de zorg daadwerkelijk te versoepelen. Zodat professionals er nog meer kunnen zijn voor patiënten en cliënten. 

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Interesse?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv aan Alice van der Linden, HR-Adviseur. Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sanne van Logten, manager en senior consultant.