Data Trainee

Functieprofiel Data Trainee

Tijdens jouw traineejaar bij Q-Consult Zorg volg je een uitgebreid ontwikkelprogramma waarin je wordt opgeleid tot een inhoudelijk data consultant en een stevige projectleider. Je gaat enerzijds aan de slag met het ontwikkelen en eigen maken van vaardigheden waar een goede consultant en projectleider over dient te beschikken. Anderzijds ga je aan de slag om je inhoudelijke expertise op het gebied van business intelligence op te bouwen. 

Als data trainee ga je aan de slag voor verschillende zorgorganisaties met uiteenlopende informatievraagstukken. Waar onze opdrachtgevers jou graag voor inzetten is bijvoorbeeld op projecten op het gebied van datawarehousing, data-integratie of projecten met een datacomponent. Denk dan aan het ontwikkelen van een rekenmodel of het analyseren van data voor landelijke onderzoeken. In de opdrachten waarin jij een rol gaat spelen ga jij je technische vaardigheden inzetten. Je weet de juiste en betrouwbare data te verzamelen en te valideren en vervolgens op een juiste manier beschikbaar te stellen voor de gebruiker. Een eindresultaat kan bijvoorbeeld een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke dashboard zijn. Daardoor help je de opdrachtgever met het monitoren van de voortgang en het nemen van tactische en strategische beslissingen. Dit alles doe je niet alleen, maar samen met een team van bevlogen, deskundige en inspirerende collega’s.

Het is een functie waarin je je niet hoeft te vervelen, waarin je werkt aan het nog beter maken van de zorg en waarin je jezelf continu blijft uitdagen en ontwikkelen. Zowel op inhoudelijk als op professioneel gebied. Op professioneel gebied zet jij mooie en nieuwe stappen, door de uitdagende opdrachten aan te nemen en door deel te nemen aan uiteenlopende trainingen uit o.a. het centrale opleidingsaanbod. Maar ook word je verder opgeleid in de wereld van marketing en verkoop. Zo ga je in deze functie ook actief aan de slag met het opbouwen van jouw netwerk! Op deze wijze kun je opdrachten verwerven die precies bij jou passen en doe je inspiratie op voor innovatieve dienstverlening.

Functie-eisen

Ben jij misschien de match waar we naar op zoek zijn, dan beschik je in ieder geval over:

 • Een afgeronde WO- of HBO-opleiding richting IT, wiskunde, datawetenschappen of econometrie. Of je bent in het bezit van relevante Microsoft-certificaten en een afgeronde WO- of HBO-opleiding in een andere richting.
 • Kennis van één van de volgende Microsofttechnologieën: SQL Server, Azure Data Platform of Power BI.
 • Sterke analytische vaardigheden en een pragmatische instelling.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Een resultaatgerichte en klantgerichte instelling.
 • Een kritische houding en je beschouwt kwaliteit in je werk als iets vanzelfsprekends.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan voor 32-40 uur per week.
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten.
 • Ruimte voor ondernemerschap om je ideeën met je netwerk verder uit te werken en innovatief bezig te zijn in de zorg.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring.
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een volledige reiskostenvergoeding, een breed opleidingsprogramma en een winstdeling.
 • Een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

Wie zijn wij?

Met het organisatieadvies van Q-Consult Zorg, de mensen via Q-Talent en de opleidingen en coaching van Q-Academie ondersteunen we zorgorganisaties bij alle kansen en veranderingen die zich aandienen. Niet vanaf de zijlijn, maar samen in het veld. De handen uit de mouwen en de geest op scherp. We kennen de zorg door en door en in alle opzichten: beleidsmatig en op de werkvloer, cure, care en integrated care, in organisaties en netwerken en op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en data. Vanuit die grote betrokkenheid weten we processen in de zorg daadwerkelijk te versoepelen, zodat professionals er nog meer kunnen zijn voor patiënten en cliënten.

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Solliciteren?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv aan Alice van der Linden, HR-Adviseur (samenwerken@qconsultzorg.nl) Voor meer informatie over deze functie neem contact op mEls Roorda (senior data consultant).