Consultant Capaciteitsmanagement

Ervaren Consultant Capaciteitsmanagement

Wij zijn op zoek naar een collega die ons expertiseteam, gericht op (integraal) capaciteitsmanagement, komt versterken! Wil jij actief bijdragen aan verbetering in de curatieve zorg? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Functieprofiel

Als consultant ga je aan de slag bij verschillende opdrachtgevers in de curatieve zorgsector. Bij deze opdrachtgevers ga je aan de slag met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van integraal capaciteitsmanagement en veranderkunde. Met behulp van jouw analyses, kennis en ervaring met capaciteitsmanagement breng je deze vraagstukken terug tot de kern. Je helpt opdrachtgevers onder andere met het beter begrijpen en oplossen van capaciteitsvraagstukken van afdelingen en het vergroten van het probleemoplossend vermogen van teams. Ook help je met het transformeren van data naar informatie die ondersteunend is bij het nemen van tactische en operationele beslissingen. In deze rol ben je in staat om samen met verschillende doelgroepen, van medisch specialist tot polikliniekmedewerker en van medewerker zorgadministratie tot zorgmanager, op zoek te gaan naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering en werkprocessen te verbeteren. 

Je beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatievaardigheden. Dit is belangrijk, want als projectleider behoud je het totaaloverzicht en onderhoud je het contact met de opdrachtgever en je collega’s. Ook heb je trainingservaring en ervaring met het begeleiden van werkgroepen en heb je gevoel voor verhoudingen en groepsdynamiek. We verwachten dat je een eigen netwerk hebt in de zorg en in staat bent om dit verder uit te bouwen. Je creëert (samen met je collega’s) nieuwe kansen en opdrachten met kennis en lef. 

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie dien je te beschikken over:

 • Een afgeronde opleiding op masterniveau, zoals gezondheidswetenschappen of bedrijfskunde.
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring op gebied van capaciteitsmanagement.
 • Een analytische en resultaatgerichte instelling.
 • Advieservaring (binnen de curatieve zorg is een pré).
 • Goede Microsoft-Excelvaardigheden.
 • Kennis van (zorg)logistiek, integraal capaciteitsmanagement en veranderkunde.
 • Uitstekende sociale-, communicatieve- en didactische vaardigheden. 
 • Een dosis pro-activiteit en zelfstandigheid.
 • Acquisitievaardigheden.

Wat bieden wij jou?

 • Een functie van 32-40 uur per week.
 • Een uitdagende baan met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring.
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto en winstdeling.
 • Een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

We garanderen je, ondanks het vele thuiswerken op het moment, een warme, fijne en persoonlijke landing en start bij onze organisatie en klanten. 

Je wordt onderdeel van het enthousiaste, ambitieuze en leergierige expertiseteam Doelmatigheid. Dit team werkt samen in opdrachten of spart met elkaar om continu nieuwe ontwikkelingen te delen. In het team werken consultants en senior consultants met passie om de vraag van de zorgorganisatie op te pakken. Kennisdeling en expertiseontwikkeling is essentieel: in expertiseteamoverleggen is altijd veel ruimte voor inhoud, naast het bespreken van onze Obeya. Tijdens Masterclasses (=pizza-avonden) worden de laatste ontwikkelingen, innovaties of uitdagende projecten met elkaar gedeeld.

Bedrijfsomschrijving

Met het organisatieadvies van Q-Consult Zorg, de mensen via Q-Talent en de opleidingen en coaching van Q-Academie ondersteunen we zorgorganisaties bij alle kansen en veranderingen die zich aandienen. Niet vanaf de zijlijn, maar samen in het veld. De handen uit de mouwen en de geest op scherp. We kennen de zorg door en door en in alle opzichten: beleidsmatig en op de werkvloer, cure, care en integrated care, in organisaties en netwerken en op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en data. En vanuit die grote betrokkenheid weten we processen in de zorg daadwerkelijk te versoepelen. Zodat professionals er nog meer kunnen zijn voor patiënten en cliënten. 

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Solliciteren?

Wil jij graag per november bij ons aan de slag? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv naar onze HR-adviseur Alice van der Linden (samenwerken@qconsultzorg.nl). Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Sanne van Logten