Ervaren Consultant/ Projectleider Kwaliteit & Veiligheid (Cure)

Ervaren Consultant Kwaliteit & Veiligheid (Cure)

Ben jij op zoek naar een nieuwe stap in jouw carrière? Wil jij actief bijdragen aan kwaliteits- en veiligheidsverbetering binnen ziekenhuizen en zelfstandige klinieken? En vind je het leuk om hierin projecten te leiden én trainingen te geven? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Functieprofiel

In jouw rol (bege)leid je uitdagende (kwaliteits-)projecten bij ziekenhuizen, ZBC’s en GGZ instellingen.Je treedt onder andere op als projectleider en adviseert zorgorganisaties over verschillende uitdagingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Denk hierbij aan: projectleider accreditatie (NIAZ-Qmentum, HKZ, ISO), verbeteren van kwaliteit via dashboardinformatie, optimaliseren intern auditsysteem, uitvoeren van calamiteitenonderzoek en/of vergroten van de participatie van de patiënt in diens zorgproces. Je bent nauw betrokken bij de implementatie van verbeteringen en bewaakt hierin het proces, het team (samenwerking) en signaleert zowel successen als afwijkingen. In je rol van projectleider en/of adviseur ben je in staat om met de verschillende disciplines bij de klant, van medisch specialist tot polikliniekmedewerker en van verpleegkundig specialist tot zorgmanager, samen te werken en toe te werken naar het beoogde eindresultaat.

Naast het advies- en projectwerk voel je je ook thuis in het trainingsvak. Je krijgt energie van het trainen van verschillende doelgroepen bij de klant over uiteenlopende kwaliteits- en veiligheidsonderwerpen en -vaardigheden. Q-Academie wordt veel gevraagd voor trainingen op het gebied van interne audits, incident- en calamiteitenonderzoek.

Om aan de slag te kunnen gaan met de inhoudelijke projecten en trainingen, is het voor jou geen punt om hiervoor (jouw) contacten te benaderen en actief je eigen netwerk verder uit te breiden.

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie dien je te beschikken over:

 • een afgeronde opleiding op academisch niveau zoals gezondheidswetenschappen of bedrijfskunde;
 • 5 jaar plus relevante werkervaring;
 • ervaring met het leiden van kwaliteitsprojecten in de zorg;
 • kennis van kwaliteits- en veiligheidsmanagement in de zorg (o.a. NIAZ, JCI, ISO, HKZ);
 • kennis van kwaliteitsinstrumenten in de zorg (o.a. interne audits, SIRE, PRISMA, PRI/HFMEA);
 • ervaring in de rol van trainer;
 • een netwerk in de zorg is een pré;
 • een resultaatgerichte en klantgerichte instelling;
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij jou?

 • een functie van 32-40 uur per week;
 • een uitdagende baan met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
 • een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten;
 • een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring;
 • goede secundaire voorwaarden, waaronder een lease auto en winstdeling;
 • een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitje

We garanderen je, ondanks het vele thuiswerken op het moment, een warme, fijne en persoonlijke landing en start bij onze organisatie en klanten. 

Als consultant kwaliteit & veiligheid ben je onderdeel van een enthousiast en leergierig expertiseteam Kwaliteit & Veiligheid. Dit team werkt samen in opdrachten en spart met elkaar om continu nieuwe ontwikkelingen te delen. In het team werken consultants en senior consultants met passie om de vraag van de zorgorganisatie op te pakken. Kennisdeling en expertiseontwikkeling is essentieel: met kwaliteitsontbijtjes en –avonden worden laatste ontwikkelingen, innovaties of uitdagende projecten met elkaar gedeeld.

Bedrijfsomschrijving

Met het organisatieadvies van Q-Consult Zorg, de mensen via Q-Talent en de opleidingen en coaching van Q-Academie ondersteunen we zorgorganisaties bij alle kansen en veranderingen die zich aandienen. Niet vanaf de zijlijn, maar samen in het veld. De handen uit de mouwen en de geest op scherp. We kennen de zorg door en door en in alle opzichten: beleidsmatig en op de werkvloer, cure, care en integrated care, in organisaties en netwerken en op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en data. En vanuit die grote betrokkenheid weten we processen in de zorg daadwerkelijk te versoepelen. Zodat professionals er nog meer kunnen zijn voor patiënten en cliënten. 

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Solliciteren?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en CV aan onze HR-adviseur Alice van der Linden. Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kan je contact opnemen met Maaike Nijbroek, manager en senior consultant.