Ervaren consultant doelmatigheid

Wij zijn op zoek naar een collega die ons Doelmatigheid-team komt versterken! Wil jij actief bijdragen aan verbetering in de curatieve zorg? Lees dan verder!  

Functieprofiel
Als ervaren consultant ga je aan de slag bij verschillende opdrachtgevers in de curatieve zorgsector. Je gaat aan de slag met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van zorglogistiek, procesoptimalisatie, capaciteitsmanagement en veranderkunde. Met behulp van jouw analyses, kennis van en ervaring met zorglogistiek, capaciteitsmanagement en continu verbeteren breng je deze vraagstukken terug tot de kern. Je helpt opdrachtgevers onder andere met het beter begrijpen en inrichten van (poli)klinische zorgprocessen, capaciteit van afdelingen en het vergroten van het probleemoplossend vermogen van teams. Ook help je met het transformeren van data naar informatie die ondersteunend is bij het nemen van tactische en operationele beslissingen.

In deze rol ben je in staat om samen met verschillende doelgroepen, van medisch specialist tot polikliniekmedewerker en van medewerker zorgadministratie tot zorgmanager, op zoek te gaan naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering en werkprocessen te verbeteren.

Je beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatievaardigheden. Dit is belangrijk, want als projectleider behoud je het totaaloverzicht en onderhoud je het contact met de opdrachtgever en je collega’s. Ook heb je trainingservaring en ervaring met het begeleiden van werkgroepen en heb je gevoel voor verhoudingen en groepsdynamiek. We verwachten dat je een eigen netwerk hebt en in staat bent om dit verder uit te bouwen. Je creëert (samen met je collega’s) nieuwe kansen en opdrachten met kennis en lef.

Functie-eisen
Voor deze uitdagende functie dien je te beschikken over:

 • een afgeronde opleiding op masterniveau, zoals gezondheidswetenschappen of bedrijfskunde;
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring;
 • een analytische en resultaatgerichte instelling;
 • advieservaring (binnen de curatieve zorg is een pré);
 • goede Microsoft-Excelvaardigheden;
 • kennis en ervaring met Lean of andere methoden voor continu verbeteren;
 • kennis van (zorg)logistiek, capaciteitsmanagement en veranderkunde;
 • uitstekende sociale-, communicatieve- en didactische vaardigheden;
 • een dosis pro-activiteit en zelfstandigheid;
 • acquisitievaardigheden.

Wat bieden wij jou: 

 • Een functie van 32-40 uur per week.
 • Een uitdagende baan met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring.
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto en winstdeling.
 • Een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

Je wordt onderdeel van het enthousiaste en leergierige team Doelmatigheid. Dit team werkt samen in opdrachten of spart met elkaar om continu nieuwe ontwikkelingen te delen. In het team werken consultants en senior consultants met passie om de vraag van de zorgorganisatie op te pakken. Kennisdeling en expertiseontwikkeling is essentieel: in het teamoverleg is altijd veel ruimte voor inhoud, naast het bespreken van onze Obeya. Tijdens Masterclasses (=pizza-avonden) worden de laatste ontwikkelingen, innovaties of uitdagende projecten met elkaar gedeeld.

Wie zijn wij?
Wij zijn Q-Consult Zorg. Onze bevlogen consultants helpen organisaties en professionals te ontwikkelen binnen de steeds veranderende zorgsector. Wij doen dit onder andere binnen de medisch specialistische zorg, langdurige zorg en integrale zorg. Onze expertise ligt met name bij vraagstukken op het gebied van financiën, doelmatigheid, veranderkunde en kwaliteit & veiligheid. Maar eigenlijk zeggen we liever dat we dáár zijn waar verandering en inhoudelijke kennis nodig is. We zoeken graag samen naar oplossingen en helpen deze implementeren.

Investeren in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers: dat doen we continu. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Solliciteren?
Wil jij graag per april bij ons aan de slag? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en CV naar Alice van der Linden, HR adviseur, e-mail alice.van.der.linden@qconsultzorg.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Sanne van Logten.

- Extra bericht 23 maart 2020 -

Op dit moment hebben we allerlei maatregelen getroffen in verband met het Corona virus. Ook heeft het effect op de sollicitatieprocedures. We vinden het belangrijk, zeker tijdens de eerste kennismaking, je in real life te ontmoeten. Wat maakt dat we ervoor hebben gekozen de sollicitatiegesprekken pas hoogstwaarschijnlijk in mei te hervatten. Mocht tegen die tijd de huidige maatregelen nog steeds van kracht zijn (of verzwaard) dan wordt het bijgesteld. Dit alles moet je echter niet weerhouden om niet te reageren. Je sollicitatie of het kenbaar maken van je interesse is nog zeer welkom. En wordt nog steeds direct in behandeling genomen. Dus je kan van ons op korte termijn een reactie verwachten. Mocht dit positief zijn, dan duurt het alleen iets langer voordat we je echt gaan spreken. We hopen op je begrip!