Consultant Kwaliteit & Veiligheid

Functieprofiel

Als consultant (bege)leid je uitdagende (kwaliteits)projecten binnen de curatieve en/of langdurige zorginstellingen. Je adviseert zorgorganisaties over verschillende uitdagingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Denk hierbij aan: strategische kwaliteitsprojecten zoals het vaststellen van een nieuwe kwaliteitsvisie, projectleider accreditatie (NIAZ-Qmentum, HKZ, ISO), verbeteren van kwaliteit via dashboardinformatie, optimaliseren intern auditsysteem, uitvoeren van calamiteitenonderzoek en/of vergroten van de participatie van de patiënt in diens zorgproces. Je bent nauw betrokken bij de implementatie van verbeteringen en bewaakt hierin het proces, het team (samenwerking) en signaleert zowel successen als afwijkingen. In je rol als consultant ben je in staat om met de verschillende disciplines bij de klant, van medisch specialist tot polikliniekmedewerker en van verpleegkundig specialist tot zorgmanager, samen te werken en toe te werken naar het beoogde eindresultaat.

Naast het advies- en projectwerk voel je je ook thuis in het trainingsvak. Je krijgt energie van het trainen van verschillende doelgroepen bij de klant over uiteenlopende kwaliteits- en veiligheidsonderwerpen en -vaardigheden. Q-Academie wordt veel gevraagd voor trainingen op het gebied van interne audits, incident- en calamiteitenonderzoek.

Om aan de slag te kunnen gaan met de inhoudelijke projecten en trainingen, is het voor jou geen punt om hiervoor (jouw) contacten te benaderen en actief je eigen netwerk verder uit te breiden.

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie dien je te beschikken over:

 • een afgeronde opleiding op academisch niveau zoals gezondheidswetenschappen of bedrijfskunde;
 • 5 jaar plus relevante werkervaring;
 • ervaring met het leiden van kwaliteitsprojecten in de zorg;
 • kennis van kwaliteits- en veiligheidsmanagement in de zorg (bijvoorbeeld Qualicor Europe, JCI, ISO, HKZ);
 • kennis van kwaliteitsinstrumenten in de zorg (bijvoorbeeld interne audits, SIRE, PRISMA, PRI/HFMEA);
 • ervaring (of de ambitie om te groeien) in de rol van trainer;
 • een netwerk in de zorg is een pré;
 • een resultaatgerichte en klantgerichte instelling;
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij jou: 

 • een functie van 32-40 uur per week;
 • een uitdagende baan met goede en uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten;
 • een marktconform salaris, afhankelijk van ervaring;
 • goede secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto en winstdeling;
 • een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

Als adviseur kwaliteit & veiligheid ben je onderdeel van een enthousiast en leergierig expertiseteam Kwaliteit & Veiligheid. Dit team werkt samen in opdrachten en spart met elkaar om continu nieuwe ontwikkelingen te delen. In het team werken consultants en senior consultants met passie om de vraag van de zorgorganisatie op te pakken. Kennisdeling en expertiseontwikkeling is essentieel: met kwaliteitsontbijtjes en –avonden worden laatste ontwikkelingen, innovaties of uitdagende projecten met elkaar gedeeld.

Bedrijfsprofiel

Met het organisatieadvies van Q-Consult Zorg, de mensen via Q-Talent en de opleidingen en coaching van Q-Academie ondersteunen we zorgorganisaties bij alle kansen en veranderingen die zich aandienen. Niet vanaf de zijlijn, maar samen in het veld. De handen uit de mouwen en de geest op scherp. We kennen de zorg door en door en in alle opzichten: beleidsmatig en op de werkvloer, cure, care en integrated care, in organisaties en netwerken en op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en data. En vanuit die grote betrokkenheid weten we processen in de zorg daadwerkelijk te versoepelen. Zodat professionals er nog meer kunnen zijn voor patiënten en cliënten. 

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Solliciteren

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv aan Alice van der Linden, HR-adviseur (samenwerken@qconsultzorg.nl). Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maaike Nijbroek of Marjolein Schimmel, managers en senior consultants.