Ervaren data consultant

Functieprofiel Ervaren data consultant

Als ervaren data consultant ga je aan de slag voor verschillende zorgorganisaties met uiteenlopende complexe informatievraagstukken. We zijn actief op het gebied van datawarehousing en data-integratie. 

Met kennis van het complexe zorglandschap in combinatie met jouw technische-, advies- en projectvaardigheden ben jij in staat om complexe trajecten te leiden en de inhoudelijke informatievragen te vertalen naar op maat gemaakte technische oplossingen. Jij hebt een duidelijke visie op hoe een organisatie haar data slim zou kunnen en moeten inzetten. Je houdt van afwisseling en gaat complexe data, analyse en governance vraagstukken niet uit de weg. Met behulp van jouw analyses, technische kennis en creativiteit breng je ingewikkelde situaties terug tot de kern. Daarnaast transformeer en analyseer je data die ondersteunend is bij het nemen van tactische en strategische beslissingen. Daarbij weet je de verbinding te maken met een sterke bedrijfsvoering die het leveren van goede zorg optimaal ondersteunt. Door onder andere samen met hen de benodigde rapportages vast te stellen en het vorm te geven in overzichtelijke en gebruiksvriendelijke dashboards.

Je vindt het leuk om minder ervaren collega’s verder op te leiden, dit doe je zowel door coaching en/of begeleiding te bieden op de opdrachten als interne training te verzorgen bij ons op kantoor.   
Je bent een netwerker en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren en om deze nog beter te laten aansluiten bij wat onze klanten nodig hebben.

Functie-eisen

Ben jij misschien de match waar we naar op zoek zijn, dan beschik je in ieder geval over:

 • Een afgeronde WO- of HBO-opleiding richting IT, wiskunde, datawetenschappen of econometrie. Of je bent in het bezit van relevante Microsoft-certificaten en een afgeronde WO- of HBO-opleiding in een andere richting.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van business intelligence of datawetenschappen.
 • Kennis van één van de volgende Microsofttechnologieën: SQL Server, Azure Data Platform of Power BI.
 • Inhoudelijke kennis van de zorg op het gebied van financiering, zorgregistratie, e-health en capaciteitsmanagement.
 • Inhoudelijke kennis van veelgebruikte EPD’s/ECD’s in de zorg zoals bijvoorbeeld HiX, Epic of Nexus.
 • Sterke analytische vaardigheden en een pragmatische instelling.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Een resultaatgerichte en klantgerichte instelling.
 • Een kritische houding en je beschouwt kwaliteit in je werk als iets vanzelfsprekends.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan voor 32-40 uur per week.
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten.
 • Ruimte voor ondernemerschap om je ideeën met je netwerk verder uit te werken en innovatief bezig te zijn in de zorg.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring.
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een volledige reiskostenvergoeding, een breed opleidingsprogramma en een winstdeling.
 • Een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

Wie zijn wij?

Met het organisatieadvies van Q-Consult Zorg, de mensen via Q-Talent en de opleidingen en coaching van Q-Academie ondersteunen we zorgorganisaties bij alle kansen en veranderingen die zich aandienen. Niet vanaf de zijlijn, maar samen in het veld. De handen uit de mouwen en de geest op scherp. We kennen de zorg door en door en in alle opzichten: beleidsmatig en op de werkvloer, cure, care en integrated care, in organisaties en netwerken en op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en data. Vanuit die grote betrokkenheid weten we processen in de zorg daadwerkelijk te versoepelen, zodat professionals er nog meer kunnen zijn voor patiënten en cliënten.

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Solliciteren?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv aan Alice van der Linden, HR-Adviseur (samenwerken@qconsultzorg.nl) Voor meer informatie over deze functie neem contact op Els Roorda (senior data consultant).