Junior data consultant

Functieprofiel Junior data consultant

Als data consultant ga je aan de slag voor verschillende zorgorganisaties met uiteenlopende complexe informatievraagstukken. Waar onze opdrachtgevers jou graag voor inzetten is bijvoorbeeld op projecten op het gebied van datawarehousing en data-integratie. Daarnaast kun je participeren in projecten met een datacomponent. Denk aan het ontwikkelen van een rekenmodel of het analyseren van data voor landelijke onderzoeken.

Met kennis van het complexe zorglandschap in combinatie met jouw technische- en adviesvaardigheden ben jij in staat om de informatievragen te vertalen naar op maat gemaakte technische oplossingen. Je weet de juiste en betrouwbare data te verzamelen en te valideren en vervolgens op een juiste manier beschikbaar te stellen voor de gebruiker. Je helpt de opdrachtgever met het nemen van tactische en strategische beslissingen. Door onder andere samen met hen de benodigde rapportages vast te stellen en het vorm te geven in overzichtelijke en gebruiksvriendelijke dashboards. Dit alles doe je niet alleen, maar samen met een team van bevlogen, deskundige en inspirerende collega’s.

Het is een functie waarin je je niet hoeft te vervelen, waarin je werkt aan het nog beter maken van de zorg en waarin je jezelf continu blijft uitdagen en ontwikkelen. Zowel op inhoudelijk als op professioneel gebied. Op professioneel gebied zet jij mooie en nieuwe stappen, door de uitdagende opdrachten aan te nemen en door deel te nemen aan uiteenlopende trainingen uit o.a. het centrale opleidingsaanbod. Maar ook word je verder opgeleid in de wereld van marketing en verkoop. Zo ga je in deze functie ook actief aan de slag met het verder op- en uitbouwen van jouw netwerk! Op deze wijze kun je opdrachten verwerven die precies bij jou passen en doe je inspiratie op voor innovatieve dienstverlening.

Functie-eisen

Ben jij misschien de match waar we naar op zoek zijn, dan beschik je in ieder geval over:

 • Een afgeronde WO- of HBO-opleiding richting IT, wiskunde, datawetenschappen of econometrie. Of je bent in het bezit van relevante Microsoft-certificaten en een afgeronde WO- of HBO-opleiding in een andere richting.
 • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring op het gebied van business intelligence of datawetenschappen.
 • Kennis van één van de volgende Microsofttechnologieën: SQL Server, Azure Data Platform of Power BI.
 • Inhoudelijke kennis van de zorg op het gebied van financiering, zorgregistratie, e-health en capaciteitsmanagement is een pré.
 • Inhoudelijke kennis van veelgebruikte EPD’s/ECD’s in de zorg zoals bijvoorbeeld HiX, Epic of Nexus is ook een pré.
 • Sterke analytische vaardigheden en een pragmatische instelling.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Een resultaatgerichte en klantgerichte instelling.
 • Een kritische houding en je beschouwt kwaliteit in je werk als iets vanzelfsprekends.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan voor 32-40 uur per week.
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten.
 • Ruimte voor ondernemerschap om je ideeën met je netwerk verder uit te werken en innovatief bezig te zijn in de zorg.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring.
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een volledige reiskostenvergoeding, een breed opleidingsprogramma en een winstdeling.
 • Een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes

Wie zijn wij?

Met het organisatieadvies van Q-Consult Zorg, de mensen via Q-Talent en de opleidingen en coaching van Q-Academie ondersteunen we zorgorganisaties bij alle kansen en veranderingen die zich aandienen. Niet vanaf de zijlijn, maar samen in het veld. De handen uit de mouwen en de geest op scherp. We kennen de zorg door en door en in alle opzichten: beleidsmatig en op de werkvloer, cure, care en integrated care, in organisaties en netwerken en op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en data. Vanuit die grote betrokkenheid weten we processen in de zorg daadwerkelijk te versoepelen, zodat professionals er nog meer kunnen zijn voor patiënten en cliënten.

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Solliciteren?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv aan Alice van der Linden, HR-Adviseur (samenwerken@qconsultzorg.nl) Voor meer informatie over deze functie neem contact op met IEls Roorda (senior data consultant).