Consultant Kwaliteit & Veiligheid (Cure)

Consultant Kwaliteit & Veiligheid

Trekt het leven van een consultant jou en heb jij grote affiniteit met het thema Kwaliteit & Veiligheid? Dan ben jij mogelijk de nieuwe collega waar we naar op zoek zijn! Voor het kwaliteitsteam in de curatieve zorg zijn we op zoek naar een startende, leuke, leergierige en resultaatgerichte consultant. Dus wil jij onderdeel zijn van een enthousiast en gedreven team dat samen elke dag bezig is om de zorg te verbeteren, lees dan snel verder en reageer!

Functieprofiel

Als consultant ga je aan de slag met uitdagende (kwaliteits)projecten in de curatieve zorg. Je treedt onder andere op als projectleider en adviseert onze klanten over verschillende uitdagingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Je weet hoe projecten aan te vliegen en bent in staat om met de verschillende disciplines bij de klant samen te werken en samen het beoogde eindresultaat te behalen.

Voorbeeldprojecten zijn o.a. het uitvoeren van calamiteitenonderzoeken, ondersteunen en/of begeleiden van een accreditatieproject, het verbeteren van kwaliteit via dashboardinformatie en het optimaliseren van een intern auditsysteem. Je bent nauw betrokken bij de implementatie van verbeteringen en bewaakt hierin het proces, de samenwerking binnen het team en signaleert afwijkingen.

Naast het advies- en projectwerk voel je je ook thuis in het trainingsvak. Je krijgt energie van het trainen van verschillende doelgroepen bij de klant over uiteenlopende kwaliteits- en veiligheidsonderwerpen. Via onze partner Q-Academy bieden wij veel trainingen aan op het gebied van interne audits en calamiteitenonderzoek. Het is de bedoeling dat jij hier ook een rol in gaat spelen.

Functie-eisen

We maken graag kennis met jou als je beschikt over:

 • een afgeronde opleiding op academisch niveau;
 • minimaal 1 à 2 jaar relevante werkervaring;
 • sterke analytische vaardigheden en een pragmatische instelling;
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • een kritische houding en kwaliteit in je werk als iets vanzelfsprekends beschouwt;
 • affiniteit met zorg én consultancy;
 • ervaring in de zorg (pré).

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan voor 32-40 uur per week.
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring.
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto en winstdeling.
 • Een heel leuk team, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.
 • Ruimte voor innovatie, o.a. door mogelijkheden te krijgen om aan de slag te gaan met de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw expertisegebied.

Wie zijn wij?

Met het organisatieadvies van Q-Consult Zorg, de mensen via Q-Talent en de opleidingen en coaching van Q-Academie ondersteunen we zorgorganisaties bij alle kansen en veranderingen die zich aandienen. Niet vanaf de zijlijn, maar samen in het veld. De handen uit de mouwen en de geest op scherp. We kennen de zorg door en door en in alle opzichten: beleidsmatig en op de werkvloer, cure, care en integrated care, in organisaties en netwerken en op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en data. En vanuit die grote betrokkenheid weten we processen in de zorg daadwerkelijk te versoepelen. Zodat professionals er nog meer kunnen zijn voor patiënten en cliënten. 

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden.

Interesse?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv aan Alice van der Linden, HR-Adviseur. Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maaike Nijbroek, manager en senior consultant.