Consultant Integrale Zorg Met aandachtsgebied zorg en veiligheid voor jeugd en gezin

Consultant Integrale Zorg, met aandachtsgebied zorg en veiligheid voor jeugd en gezin

Ons team Integrale Zorg en Gezondheid gaat uitbreiden! Ben jij op zoek naar een volgende stap in jouw carrière? Bijt jij graag je tanden vast in de complexe vraagstukken voor de keten op het grensvlak tussen zorg, veiligheid voor jeugd en gezin? En breng jij graag de verschillende stakeholders bijeen om te zorgen dat jeugdigen veilig kunnen opgroeien zodat ze later als evenwichtige volwassenen volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Functieprofiel

Als consultant met het aandachtsgebied zorg en veiligheid voor jeugd en gezin ben je onderdeel van het team Integrale Zorg en Gezondheid. Je gaat aan de slag met vraagstukken zoals de aanpak Huiselijk Geweld, Kindermishandeling, Opvoedproblematiek en de Forensische jeugdzorg. Je bent betrokken bij projecten gericht op de toekomstvisie van de jeugdbescherming, het professionaliseren van de netwerken in de regio op het gebied van seksueel geweld en bij het ontwerpen van kwaliteitskaders binnen de Forensische Zorg of de vrouwenopvang. Ook het inrichten van een regionaal werkende integrale crisisdienst en het monitoren van projecten gericht op de jeugdhulpverlenings- en jeugdbeschermingsketen zijn thema’s binnen jouw aandachtsgebied. Activiteiten gericht op het bevorderen van samenwerking in de regio tussen organisaties die zich richten op de zorg voor jeugdigen en hun gezinnen en organisaties die aandacht hebben voor de veiligheid van deze doelgroep. 

Je gaat samen met jouw team aan de slag met regionale, ontwikkel-, verander- en/of analysevraagstukken. Op basis hiervan breng je in kaart waar knelpunten zitten en waar in de keten zorg en veiligheid samenkomen en beter georganiseerd kan worden. Dit doe je bijvoorbeeld door beschikbare stuurinformatie te analyseren, maar ook door te kijken naar zorgprocessen en hoe partijen zoals zorgaanbieders, jeugdbescherming, Veilig Thuis, Politie en Openbaar Ministerie, Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering en/of Forensische zorg daarin (kunnen gaan) samenwerken.

Je bent in staat om vraagstukken te vertalen naar praktische oplossingen en je kunt ketenpartners hierin begeleiden. Daarbij heb je oog voor de verschillende belangen die daarbij kunnen spelen.

Het leggen van contacten en verbindingen is jouw tweede natuur. Je brengt de partijen graag samen en ziet waar (markt)kansen liggen. Je bent in staat om als consultant jouw netwerk op- en uit te bouwen. Zo creëer je voor jezelf (en collega’s) mooie en uitdagende opdrachten.

Functie-eisen

Ben jij de professional naar wie wij op zoek zijn? Dan beschik je in ieder geval over:

 • Een afgeronde opleiding op academisch niveau zoals gezondheidswetenschappen of bedrijfskunde;
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in het zorg- of veiligheidsveld;
 • Kennis van of in ieder geval affiniteit met vraagstukken op het gebied van integrale zorg met als aandachtsgebied zorg, veiligheid en jeugd;
 • Affiniteit met het werken met data en stuurinformatie en het analyseren hiervan;
 • Een netwerk in de zorg is een pré;
 • Een resultaatgerichte en klantgerichte instelling;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij jou?

 • Een bevlogen team waarmee je samenwerkt aan integrale zorg;
 • Een uitdagende baan voor 32-40 uur per week;
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten;
 • Meewerken aan het ontwikkelen van integrale zorg in het land;
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van ervaring (tussen €3.400,- tot €5.000,-);
 • Een jaarcontract, met daarna de intentie voor onbepaalde tijd;
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto en winstdeling;
 • Een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

Wie zijn wij?

Klik hier voor meer informatie >>

Solliciteren?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv aan Alice van der Linden, HR-adviseur.