Consultant Leren & Ontwikkelen

Consultant Leren & Ontwikkelen

Krijg jij energie om aan de slag te gaan met vraagstukken op het gebied van persoonlijke effectiviteit en (team)ontwikkeling in de zorg? Heb jij een kritische, zorgvuldige en aandachtige blik, een luisterend vermogen én goede observatievaardigheden? Ga dan aan de slag als consultant bij het team Leren & Ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Werken als consultant bij het team Leren & Ontwikkelen van Q-Consult Zorg is dynamisch. Je werkt vanuit Q-Consult Zorg op opdrachtbasis binnen de zorgsector en zet je elke dag enthousiast in voor de professionals in het werkveld. Dit doe je niet alleen! Je kan rekenen op een fijne back up van collega’s als je thuisbasis. Jullie hebben een gemeenschappelijke passie: ruimte creëren en aandacht geven aan zorgprofessionals, zorgteams en leidinggevenden om te leren en te groeien om zodoende goede zorg te verlenen en mee te kunnen bewegen in het dynamische zorgveld! 

Je gaat aan de slag met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van persoonlijke effectiviteit en (team)ontwikkeling. Het zijn opdrachten waarin het leervraagstuk centraal staat, dit kan zijn op individueel en op teamniveau. Denk hierbij aan vragen zoals het versterken van de professionals in hun advies- en communicatieve vaardigheden, ze inzichten geven in de dynamieken binnen het systeem en je gaat aan de slag om zorgteams effectiever met elkaar samen te laten werken door middel van het DISC-communicatiemodel en teamcoachsessies. Dit betekent ook dat je zelf trainingen gaat geven aan professionals in de zorg over persoonlijke effectiviteit en (team)ontwikkeling.

Mensen in beweging krijgen dat is wat jou drijft. En dat doe je door interactieve sessies te ontwikkelen, organiseren, faciliteren en begeleiden. Daarmee weet jij je doelgroep te raken en activeren. Het inzichtelijk maken van de drijfveren, verwachtingen, denkwijzen en gedragsstijlen zijn hierin de basis. Scherpe observaties en doortastende vragen, dat verwachten we minimaal van jou. Je hebt ervaring in het werkveld, in het begeleiden en ontwikkelen van individuen en teams. Je vindt het leuk om nieuwe ideeën en concepten te vertalen naar concrete diensten en producten, zowel extern bij onze klant in de opdrachten als ook in ons eigen team! De collega’s van Q-Consult Zorg hebben gezamenlijk een zeer groot en uitgebreid netwerk in de zorg opgebouwd. We hebben een eigen visie op ondernemerschap en verkopen vanuit de inhoud. We vragen dan ook van jou een actieve rol op het gebied van acquisitie en verkoop. Een verantwoordelijkheid die we als team met elkaar dragen. 

Binnen deze functie word je onderdeel van de enthousiaste, ambitieuze en leergierige business unit Leren & Ontwikkelen. Dit team werkt samen in opdrachten, is elkaars schaduwcoach of spart met elkaar om continu nieuwe ontwikkelingen te delen. In het team werken consultants met veel passie om de vraag van de zorgorganisaties op te pakken. Tijdens expertisesessies worden de laatste ontwikkelingen, innovaties of uitdagende projecten met elkaar gedeeld. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we zelf ook leren en ontwikkelen. Kortom, een geweldige werkplek als je inhoud en plezier wil combineren!

Wie ben jij?

Je wil niet kiezen voor één rol, maar bent juist op zoek naar een afwisselende baan waarin je schakelt tussen de rollen van adviseur, coach en trainer. Ben jij de professional naar wie wij op zoek zijn? Dan beschik je in ieder geval over:

 • Een afgeronde opleiding op academisch niveau zoals gezondheidswetenschappen, bedrijfskunde, psychologie, communicatie;
 • Aanvullende en verdiepende scholing (en aantoonbare ervaring) op het gebied van persoonlijke effectiviteit, (team)coaching en -ontwikkeling.
 • Ervaring en kennis van teamcoaching/-ontwikkeling.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het zorgveld, te denken aan een adviseursfunctie.
 • Een netwerk in de zorg is een pré of ten minste commerciële voelsprieten.
 • Een resultaatgerichte en klantgerichte instelling.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Goede trainings- en didactische vaardigheden.

Wat bieden wij jou?

Bij je start in deze rol, krijg je een warme, fijne en persoonlijke landing. Er wordt continu geïnvesteerd in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige en gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor hun klanten. En hierin denken we met jou mee! Er is volop aandacht voor alle levensfasen waarin de medewerkers zich bevinden. Ook zijn we flexibel met werktijden. Binnen het team is er ook volop aandacht voor verdere expertiseontwikkeling, nieuwe methodieken, trainingen en werkvormen worden met elkaar getest en aangescherpt, alvorens we het inzetten bij de klant (‘practice what you preach’). Hybride werken is ook bij ons onderdeel van de dagelijkse praktijk. Daarin kijken we wat jij zoekt en passen we ons ook aan op de vraag van de klant.

Ons aanbod: 

 • Een functie van 32-40 uur per week.
 • Een uitdagende baan met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een volwassen team dat je zeker inspireert om het beste uit jezelf te halen en waarmee je een mooie bijdrage levert aan de zorg.
 • Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken, trainingen, coachopdrachten en projecten.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je ervaring (tussen €4.200,- en €5.500,-).
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto en winstdeling.
 • Een uitstekende werksfeer, waarin met elkaar leren en ontwikkelen centraal staat, maar zeker ook ruimte is voor ontspanning tijdens de wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

Wie zijn wij?

Klik hier voor meer informatie >>

Solliciteren?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie aan Alice van der Linden, HR-adviseur. Voor meer informatie over deze functie kun je ook contact met haar opnemen.