Teamontwikkeling

Of jouw team nu al jaren samenwerkt of zich pas net heeft gevormd; aandacht voor je team is altijd belangrijk. Team coaching helpt om teamkwaliteiten in kaart te brengen, in een bestaand of een net nieuw gevormd team. We begeleiden teams om effectiever samen te werken, communicatie te verbeteren en onderlinge relaties te versterken. Hiermee helpen we teams om gezamenlijke doelen te bereiken en optimaal te presteren.

Verder kan je team coaching inzetten als: 

  • Het in het team ontbreekt aan psychologische veiligheid; 
  • Teamleden zoekend zijn naar hun rol; 
  • Het team zich verder wil ontwikkelen richting high performing; 
  • Vaste patronen de samenwerking in de weg staat. 

Wij helpen teams door gebruik van DISC of MapsTell. 

MapsTell is een methode om het gedrag van mensen in kaart te brengen. Het is een visuele vertaling van het DISC model in een landkaart. De kaart toont met steden, rivieren, bergen en zeeën de verschillende voorkeurstijlen, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen zoals we die ook van DISC kennen. Het is een interactieve en fysieke manier om een team in kaart te brengen. De kaart nodigt uit om letterlijk in de wereld van een ander te stappen.

"“Zonder commitment geen teamcoaching''"

Q-Consult Zorg heeft een team van coaches met ruime ervaring in de zorg. Wij staan midden in de zorgpraktijk, waardoor wij ons gemakkelijk in een werksituatie kunnen verplaatsen. We hebben een praktische insteek, komen snel tot de kern en hebben een sterk spiegelend vermogen met de juiste dosering humor.