cultuurfotojandefinitief

Realiseren duurzaamheidsopgave

Verduurzaming in de zorg vraagt om kundige professionals. Mensen die vanuit hun theoretisch kennis van duurzaamheid de zorgorganisatie door middel van praktische stappen laat toewerken richting de afspraken in de Green Deal Duurzame Zorg. Wij begeleiden, trainen en coachen professionals om in hun rol van Groene coach duurzaamheid in de zorg te borgen. Meer hierover? Neem contact met ons op!

training-opleiding-1

Opgeleide medewerkers duurzaamheid

samen-doen-1

Zichtbaarheid omtrent duurzaamheid

projectmanagement-1

Inzicht in verbeterpotentieel

Q-Academie

Aan de slag met duurzaamheid in jouw zorgorganisatie

14-03-2024

Waarom verduurzamen?

De verduurzamingsopgave waar ook de zorg voor staat gaat niet vanzelf. Er zijn talloze uitdagingen waar zorgorganisaties voor staan. En verduurzaming staat vaak niet bovenaan. De thema's die staan in de Green Deal liggen niet in de toekomst, maar spelen nú. Denk daarbij aan hoge energiekosten wanneer gebouwen niet zijn geïsoleerd. Duurzaam eten draagt bij aan een gezonde levensstijl. Maar nog te vaak voldoet het eten binnen de zorgsector niet aan de gestelde voedingseisen. Ook is de zorgsector verantwoordelijk voor een flinke afvalberg en een serieuze bijdrage aan de CO2 uitstoot. Duurzaam inkopen en het beperken van reisbewegingen zijn ook elementen die passen binnen de opgaaf die voor ons ligt. Gezondheid, milieu en een duurzame bedrijfsvoering zijn inmiddels volledig met elkaar verweven. En in die combinatie is dan ook winst te behalen voor alle onderdelen. 


Dat vraagt van zorgorganisaties om hun eigen organisatie goed de onderzoeken. Om vanuit analyses te bepalen waar je stappen kunt zetten. En ook om inzicht te krijgen in waar veel (onnodige) kosten worden gemaakt. Vanuit een visie stel je vervolgens een plan op. De Groene Coach is een professional die is toegerust om zorgorganisaties bij deze stappen te begeleiden. 

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij trainen, begeleiden en coachen professionals. Zodat zij goed zijn toegerust om binnen de eigen zorgorganisatie deze verduurzamingsopgave te begeleiden. Ook trekken wij tijdelijk samen op met de Groene Coach om in de praktijk te helpen met:


  • het ontwikkelen van een visie
  • het uitvoeren van analyses
  • het opstellen van een plan van aanpak.


Daarin brengen wij kennis in van wat verduurzaming vraagt, hoe je dat projectmatig aan kunt pakken. En welke vaardigheden Groene Coaches nodig hebben om hun organisatie bij deze veranderopgaaf te begeleiden. Door leren en ontwikkelen te combineren met theoretische en praktische kennis helpen wij de Groene Coach om binnen z'n zorgorganisatie duurzame stappen te zetten. 

jan-en-kim_defintiefcultuurhomepage

Meer weten? Bel ons!

q-zorg-jan-def-blauw
q-zorg-monique-def
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: