q-zorg-cultuurfoto-sio99-64-kopie-v2-1440-x-700

Landelijke ontwikkelingen

Vanuit visie en leiderschap kunnen overheden, brancheorganisaties en beroepsverenigingen op landelijke schaal bijdragen aan dezelfde grote vraagstukken waar zorgorganisaties voor staan. Gebaseerd op onze ervaring in de praktijk brengen we kennis en expertise in. Zodat datgene wat bedacht wordt landelijk ook werkt in de regio of binnen zorgorganisaties. 

De uitdagingen in de zorg zijn complex. Er is een blijvend tekort aan zorgprofessionals, de zorgkosten ontwikkelen zich snel en de gezondheidsverschillen nemen toe. Bovendien stijgt de druk op de zorg verder. Het is daarmee de vraag of en op welke wijze iedereen toegang houdt tot passende zorg in de toekomst. De (Rijks-)overheid, brancheorganisaties en beroepsverenigingen leveren een bijdrage aan de transformatie opgave van de zorg. Dit doen zij door ontwikkelingen te begeleiden en kaders te stellen. En door via onderzoek en analyse richting te geven. 

Begeleiding ontwikkelingen

icon-business

Thematafels en regiotafels helpen bij het ophalen en delen van informatie in de zorg om daarmee richting te geven aan landelijke ontwikkelingen. 

Landelijk onderzoek

icon-business

Landelijke onderzoeken dragen bij aan het maken van de juiste beleidskeuzes. 

Realiseren kwaliteitskaders en standaarden

icon-business

Landelijke kaders geven richting aan zorgorganisaties voor kwalitatief goede zorg. Uitgevoerd door kundige zorgprofessionals. 

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: