leiderschap_banner01a-def

Coaching

Onze ervaren coaches ondersteunen en begeleiden individuen of teams binnen de zorgsector om diverse doelen te bereiken. Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van leiderschapsvaardigheden, versterken van communicatie & samenwerking, issues op tafel te krijgen, ontwikkelen van professionele competenties, en (her)ontdekken van werkgeluk.

ggz-1

Sterk empathisch en spiegelend vermogen 

training-opleiding-1

Ruime ervaring met coaching in de zorg   

ziekenhuiszorg-1

Praktische insteek

Q-Academie

Training Coachend Leidinggeven in de zorg

Incompanytraining

Het nut van coaching

Coaching in de zorg draagt bij aan de professionele groei, effectiviteit en het welzijn van individuen en teams. Dit verbetert uiteindelijk de kwaliteit van de zorg en het werkplezier. Het biedt een gestructureerde en ondersteunende aanpak en is een instrument om zorgprofessionals en teams te helpen hun volledige potentieel te bereiken.  

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij gaan er vanuit dat je in je eigen ontwikkeling of die van je team wil je groeien. Om vooruit te komen is het belangrijk doelen te stellen en de weg ernaartoe helder te krijgen. Soms krijg je hierbij te maken met diepgewortelde denkpatronen die deze groei in de weg staan. Een coach helpt dan met het stellen van de juiste vragen, het voorhouden van een spiegel en het naar boven halen van de onderstroom. Maar ook bij het verhelderen van de (individuele en gezamenlijke) doelstellingen, waardoor je de mogelijkheden (weer) gaat zien. 


Door het inzetten van onze ervaren coaches krijg je: 

  • Inzicht in diepgewortelde denkpatronen. 
  • Inzicht in de kwaliteiten en valkuilen. 
  • De onderstroom binnen je team in beeld. 
  • Helderheid over de doelen die je wil bereiken. 
  • Een aanpak op maat om individuele en gezamenlijke doelen te bereiken.  

Onze werkwijze

Uitgebreid intakegesprek

Of training, teamcoaching, leiderschapontwikkeling, coaching on the job of een andere vorm van coaching het meest passend is, wordt afgestemd tussen jou en onze coaches in een uitgebreid intakegesprek. Op basis van onze jarenlange ervaring weten wij goed in te schatten wat het meest passend is in jouw en jullie situatie.  

Onze manier van werken

Onze visie is dat de werkwijze volgend is op de jouw coachvraag en specifieke wensen. Onze coaches maken gebruik van principes uit o.a. systemisch werken, deep democracy en zetten verschillende coachingstechnieken en stijlen in. Net wat nodig is om met jouw vraag aan de slag te gaan. Dit bespreken we samen met jou en zo gaan we samen aan de slag.

Ruime ervaring in de zorg

Onze coaches hebben ruime ervaring met coaching in de zorg, kennen en staan bovendien midden in de zorgpraktijk. Hierdoor verplaatsen zij zich gemakkelijk in de werksituatie. Kenmerkend aan onze coachingstijl is dat we snel tot de kern komen, een sterk spiegelend vermogen hebben en een praktische insteek.

q-zorg-nathalie-def-blauw

"Door te luisteren, zaken te spiegelen en de juiste vragen te stellen, zet ik de coachee of het team aan het denken. En dan ontstaat een prachtig proces, waar ik elke keer weer energie van krijg. Zien dat een coachee of team buiten de kaders gaat denken, zijn/haar eigen valkuilen herkent, erkent én hier iets aan wil veranderen."

Nathalie van Vemde, Principal Adviseur | Partner


Meer weten? Bel ons!

Nathalie van Vemde

Principal Adviseur | Partner


  1. nathalie.van.vemde@qconsultzorg.nl
  2. 06 - 27 86 35 71
q-zorg-nathalie-def-blauw
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: