q-zorg-cultuurfoto-sio99-1066-kopie-1440-x-700

Het echte gesprek

Met 'het echte gesprek’ krijgt communicatie weer betekenis. Het zorgt ervoor dat dat medewerkers en leidinggevenden weer naar elkaar luisteren, gedachten en gevoelens delen, elkaar oprechte vragen stellen en elkaar willen begrijpen. Benieuwd naar wat het echte gesprek voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan snel contact op.   

contact-1

Bespreekbaar maken van ernstige gebeurtenissen 

projectmanagement-1

Inzicht in boven- en onderstroom

jeugdhulp-1

Vertrouwen binnen het team is toegenomen

Waarom 'Het echte gesprek' voeren?

Niet gehoord worden, niet mogen meedenken en je gevoelens niet kunnen uiten. In veel teams is hier helaas sprake van. Dit leidt tot 'gedoe’ en verminderd werkplezier. Wat doe je als leidinggevende als wantrouwen overheerst, er veel aannames zijn en de goede gesprekken achterwege blijven? 


Starten met ‘Het echte gesprek’ kan altijd! Het begint met dat iemand opstaat en de behoefte voor verbinding aangeeft. Als leidinggevende vraagt het lef om deze behoefte in te vullen op een manier die passend is bij jouw team en organisatie. 


Wij geloven dat ‘het echte gesprek’ leidt tot een diepere verbinding binnen het team .Waarin je thema's bespreekt die er echt toe doen, zoals generatieverschillen, groepjesvorming of verschil in zorgverlening. Maar regelmatig zijn dit ook onverwacht ernstige gebeurtenissen die één of meerdere teamleden hebben geraakt. Het echte gesprek haalt thema's uit de taboesfeer. Oprechte vragen worden gesteld en verschillende perspectieven gedeeld. Wat er ontstaat is: lucht, ruimte en verbondenheid. Om vandaag, morgen en in de toekomst weer samen goede zorg te verlenen. 

Hoe kunnen wij je helpen?

Coaching-on-the-job 

Voel jij als leidinggevende of HR professional dat er iets speelt in je team of organisatie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Onze adviseurs verkennen graag met jou je vraag om te onderzoeken hoe jij kan starten met het echte gesprek. Dit kan in de vorm van individuele coaching of coaching-on-the-job. Met coaching krijg je inzicht in jouw kwaliteiten als gespreksleider, herken je de spanning in het gesprek en leer je om door te gaan daar waar het normaliter stopt. Het resultaat waar we naar toewerken is een positieve ervaring met het voeren van ‘Het echte gesprek’. 

 

Learning team uitvoeren

Worstelt jouw organisatie met het leren van een onverwacht ernstige gebeurtenis? Heeft de gebeurtenis impact op de betrokkenen en is de complexiteit uitdagend om te overzien? Onze adviseurs ondersteunen organisaties bij het uitvoeren van een learning team. Onze adviseurs bieden in de rol als facilitator een frisse en onpartijdige blik en helpen de complexiteit te doorgronden. 

Training learning team

Herken jij dat een blijvende verandering realiseren na een onderzoek naar een calamiteit of geweld in de zorgrelatie soms ingewikkeld blijft? Dat het lastig is voldoende te kijken naar alle complexiteit en impact van een casus voor alle betrokkenen? Wil jij als calamiteitenonderzoeker of kwaliteitsadviseur je rugzak vullen met tools hoe met Learning Teams te gaan experimenteren of implementeren in je organisatie, dan is onze training 'Learning Teams' iets oor jou.

"Het Learning team was voor mij waardevol omdat door te luisteren naar elkaars aandeel in de casus, je het beeld rondom de casus compleet kon maken."

Cursist training Learning Teams

“Het kennen van alle stappen in de keten heeft mij geholpen in begrip en verwerking van de situatie in plaats van dat ik ben blijven hangen in aannames." 

Cursist training Learning Teams

Meer weten? Bel ons!

Myriam Martens

Senior Adviseur | Partner


  1. myriam.martens@qconsultzorg.nl
  2. 06 - 46 62 38 41
q-zorg-myriam-def
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: