jan-en-kim_defintiefcultuurhomepage

Herinrichting spoed en cruciale zorg

Het is belangrijk om spoedeisende en cruciale zorg anders te organiseren. Want alleen zo is het mogelijk om de zorg ook in acute situaties voor iedereen toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit te houden. Benieuwd hoe wij bijdragen aan toekomstbestendige acute en cruciale zorg in jouw regio of voor jouw organisatie? Informeer naar de mogelijkheden. 

icon-business

Verbindend projectleiderschap

icon-objectief

Gedragen aanpak en resultaat

icon-kritisch

Ervaring met het inrichten van acute diensten

Q-Academie

Netwerkzorg en leiderschap

Incompany training

Goede regionale organisatie van de zorgketen

De zorgmarkt staat flink onder druk. Dit komt onder andere door een flinke toename van de (complexe) zorgvraag en steeds minder professionals. Veel regio's staan voor de uitdaging om oplossingen te vinden om de toegang tot spoedzorg blijvend te garanderen. Ook landelijk beleid dwingt partijen de acute zorg anders, vaak meer integraal, in te richten. En meer in regionale samenhang te organiseren. Praktisch uit dit zich in crisisdiensten, SEH’s of HAP’s waar het ofwel te druk, of te stil is. Er is niet altijd regionale dekking. Daarnaast is onvoldoende duidelijk bij welke acute dienst een patiënt of cliënt het beste geholpen kan worden. En het is steeds lastiger om voldoende deskundig personeel te vinden voor dit cruciale vak. Om deze en andere knelpunten het hoofd te bieden, is goede regionale organisatie van de zorgketen nodig in brede zin. 

 

Dit vraagt van zorgaanbieders om herstructurering, keuzes maken én oog hebben voor de regionale context. Maar ook vraagstukken, zoals inhoudelijke vormgeving, locatieprofilering en het inzichtelijk maken van de gevolgen daarvan, passende bekostiging en governance zijn onderwerpen die moeten worden vastgepakt. 

Hoe kunnen wij je helpen?

Brede ondersteuning

Wij zijn in verschillende zorgsectoren bij verschillende organisaties en regio’s betrokken bij de herinrichting van hun spoedzorg. Voor zowel advies over het ontwerp, ondersteuning bij implementatie en ondersteuning van het management.  

 

Verandering die werkt

Onze integrale aanpak, gebaseerd op diverse expertises die binnen onze organisatie aanwezig zijn, gaat verder dan adviseren. Wij fungeren als verbindende schakel, streven naar resultaatgerichte verandering en leggen de nadruk op gedragen uitkomsten. Het resultaat: inzichten, oplossingen, best practices en voorbeelden om regio’s zo passend mogelijk te ondersteunen.

  

In diverse regio's actief

Wij ondersteunen organisaties in diverse regio's, waaronder spoedpleinen, zorgcoördinatiecentra, GGZ, Jeugdzorg en Veilig Thuis.  

q-zorg-lisanne-def

"Onze actieve rol in het faciliteren van verandering garandeert duurzame resultaten die aansluiten bij de behoeften van de gemeenschap en de betrokken organisaties."

Lisanne Stijl, Senior Adviseur

Meer weten? Bel ons!

Erik den Teuling

Principal Adviseur | Partner


  1. erik.den.teuling@qconsultzorg.nl
  2. 06 - 51 59 95 95
q-zorg-erik-def
q-zorg-lisanne-def
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: