leiderschap_banner01a-def

Leiderschap

Sterke en veerkrachtige leiders zijn nodig om de transities in de zorg in goede banen te leiden. Met hulp van onze adviseurs krijgen leiders inzicht vanuit welke waarden ze leidinggeven en professionaliseren ze de vaardigheden passend bij hun rol. Ook leren ze dit toe te passen in hun eigen organisatie en specifieke context. Meer weten? Neem contact met ons op!

forensische-zorg-1

Ontwikkeling van talenten bij leidinggevende

advies-1

Passende reflectie op specifieke situaties

interim-1

Herkennen van patronen binnen de organisatie

Q-Academie

Leergang leidinggeven in de zorg

Start: 29-02-2024

Inzicht in jezelf en goed reflecteren

Leidinggevenden in de zorg zijn niet meteen leiders zodra zij de functie leidinggevende krijgen. Voor de verschillende rollen die zij vervullen zijn veel verschillende vaardigheden nodig. Groeien in leiderschap gaat over jezelf en de patronen van de organisatie goed leren kennen. En reflecteren op hoe jij in bepaalde situaties reageert en wat er op dat moment nodig is.   

  

Om hen hierin te bekwamen, inzichten te geven, zowel individueel als binnen het management, is het investeren in leiderschapsontwikkeling van groot belang. Hiermee zet je actief in op de talenten van jouw leidinggevende, die bijdragen aan gezonde en veerkrachtige zorgorganisaties.


Wij zijn specialist in de ontwikkeling van leiderschapsprogramma’s op maat. Het liefst combineren we verschillende ontwikkeldoelstellingen in één programma. Echte verandering komt niet in één trainingsdag maar in stappen en in tijd.   

Onze leiderschapsprogamma's

Leiderschapsprogramma's

Dankzij onze leiderschapsprogramma’s zijn leiders zich (nog meer) bewust van hun kwaliteiten en valkuilen. En weten deze in te zetten in hun rol. In onze trajecten is aandacht voor inhoudelijke expertises, zoals bedrijfsvoering, wet- en regelgeving, teamfasen en ontwikkeling & verander-management. Daarnaast is er ook veel ruimte voor het ontwikkelen van vaardigheden en gedrag. Denk aan: communicatie, omgaan met weerstand, coaching en besluitvorming. 

 

Leiderschapstrainingen

Onze leiderschapstrainingen helpen leiders hun vaardigheden te ontwikkelen en potentieel te benutten. Zodat ze anderen effectief inspireren en leiden. 

Leiders leren adequaat te reageren op de uitdagingen van het vak. Soms betekent dit ook het leren verdragen van onzekerheid of onwetendheid. 

Leiderschapsmodel

We bieden inspiratie met ons leiderschapsmodel. We faciliteren het goede gesprek om te komen tot een eigen gedragen visie op leidinggeven. Daarnaast geven we handvaten hoe je de visie vertaalt naar de praktijk. 

Podcastreeks 'Leiderschap in de zorg'

In deze serie krijg je antwoorden op vraagstukken die jou als leider in de zorg bezighouden. Inspirerende leiders uit het werkveld delen hun ervaringen in leiderschap en bieden oplossingen waar je in de praktijk mee verder kunt.


In deze eerste aflevering van de podcast ‘Leiderschap in de Zorg’ nemen onze adviseurs Nathalie en Niels je mee in de verschillende rollen van een goede leider aan de hand van het Visie op Leiderschapsmodel. Daarna gaan we in de andere podcasts de diepte in per rol.

"Mijn leerdoel was om gesprekstechnieken te leren. Echter heb ik veel meer uit deze opleiding gehaald. Door het veilige leerklimaat werden er herkenbare problemen gedeeld. Dit gaf inzicht en ook gaven we elkaar advies.”

Deelnemer Rode Kruis Ziekenhuis

“De deelnemers leggen connecties in de organisatie, staan langer en bewust stil bij het oplossen van knelpunten in hun werk en vergroten daardoor hun cirkel van invloed als professional. Daarnaast heeft de organisatie beter zicht gekregen op de talenten en ambities van medewerkers." 

Deelnemer GGZ Delfland

  

Meer weten? Bel ons!

Myriam Martens

Senior Adviseur | Partner


  1. myriam.martens@qconsultzorg.nl
  2. 06 - 46 62 38 41
q-zorg-myriam-def

Nathalie van Vemde

Principal Adviseur | Partner


  1. nathalie.van.vemde@qconsultzorg.nl
  2. 06 - 27 86 35 71
q-zorg-nathalie-def-blauw
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: