leiderschap_banner01a-def

Teamontwikkeling

Aan de slag met teamontwikkeling bevordert de samenwerking, verbetert de communicatie en versterkt de onderlinge relaties. Daardoor zijn teams beter toegerust om complexe uitdagingen aan te gaan. Ontdek hoe onze ervaren coaches jouw team kunnen versterken. Samen verbeteren we de effectiviteit van jouw team en vergroten we de veerkracht.

samen-doen-1

Inzicht in behoeften en patronen

interim-1

Versterkte samenwerking en meer energie

advies-1

Maatwerk voor jouw unieke team

Q-Academie

Samenwerken aan samenwerking

Incompanytraining

Waarom teamontwikkeling?

Elk team in de zorg staat voor aanzienlijke uitdagingen, zoals:


  • het samenwerken met een diverse groep teamleden met uiteenlopende dienstjaren, kennis en ervaring
  • het omgaan met generatieverschillen
  • inzet van ZZP'ers
  • doorlopende personeelswisselingen
  • En de zoektocht naar zingeving.


Vaste patronen staan de samenwerking in de weg. Communicatieproblemen, vooral in de onderstroom, zorgen dat gesprekken vastlopen. En dat het in het team ontbreekt aan psychologische veiligheid. Bovendien kan het gevoel van gebrek aan erkenning en aandacht de teamdynamiek negatief beïnvloeden. Begeleiding bij het omgaan met deze complexe dynamieken helpt om herkenning en erkenning te geven. Om vervolgens te werken aan gezamenlijke doelen in een team. Wat energiek en wendbaar opereert. 


Wij gaan verder dan slechts observeren en analyseren. Onze mensen gaan het gesprek aan met jouw team, creëren een omgeving waarin erkenning, aandacht en het bespreken van onderliggende dynamieken centraal staan. Teamontwikkeling is voor ons een middel om teamkwaliteiten in kaart te brengen. Of het nu een bestaand team betreft of een pasgevormd team. Ons doel is om teams te helpen effectiever samen te werken, communicatie te verbeteren en onderlinge relaties te versterken. Hierdoor bereiken teams gezamenlijke doelen. En werken ze optimaal in een complexe en veranderende omgeving. 

Onze aanpak

Ervaring en vlieguren

Elke zorgcontext is uniek We hebben de nodige ervaring in de zorg en met teams om effectieve oplossingen te bieden. 

Flexibiliteit en maatwerk

We leveren geen standaardmodellen, maar bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en snelheid van verandering.

Visie op leren

Onze focus ligt op reflecteren, leren en groei. We passen ons aan om jouw team te helpen ontwikkelen en verbeteren. 

Draadkracht

We hebben de capaciteit en het vermogen om teams te ondersteunen, ongeacht de grootte of complexiteit. Samenwerking staat centraal in onze aanpak.

Eerlijke Communicatie

We benoemen de zaken zoals ze zijn. We zijn eerlijk als we denken dat iets niet zal werken, omdat we geloven in transparante en effectieve communicatie.

Principes

We maken gebruik van principes uit systemisch werken, deep democracy en zetten verschillende coachingstechnieken en stijlen in.

"We hebben eindelijk de zaken besproken die al jarenlang speelden en bij ons in "de muren' zaten. Onze coach heeft liefdevol direct ons meegenomen in onze dynamieken. Niet om ze te veroordelen, maar om te snappen waarom wat in "de muren" is gekomen."

Elkerliek

“Dankzij het leertraject heb ik mezelf en mijn teamgenoten (nog) beter leren kennen, waardoor we weten waar elkaars krachten en ontwikkelpunten liggen en hier ook gebruik van kunnen maken", aldus Thijs Lambooij, adviseur Beleid & Kwaliteit.   " 

Thijs Lambooij, Adviseur Beleid & Kwaliteit bij De Zorgboog

  

Meer weten? Bel ons!

q-zorg-josette-sf-v2
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: