leiderschap_banner01a-def

Training en opleiding

De complexer wordende zorgomgeving vraagt om lerende organisaties die continu investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Wij bieden via ons opleidingslabel Q-Academie trainingen, opleidingen, workshops en coaching (on the job).

advies-1

Juiste actuele kennis en vaardigheden 

samen-doen-1

Werkplezier behouden en vergroten

ouderenzorg-1

Verbetering van patiëntervaring 

Q-Academie

Overzicht van alle trainingen

Belang van het vergroten van competenties

Het bijhouden en opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden is belangrijk. Vooral in de zorg. Teamontwikkeling en het (verder) vergroten van competenties spelen daarbij een steeds grotere rol. Vanuit deze ontwikkelingen werken wij samen aan het behouden van toekomstbestendige zorgorganisaties met tevreden patiënten en medewerkers.


Hoe kunnen wij je helpen?

Bij leren gaat het vooral om het kunnen toepassen van kennis en vaardigheden. Daarom besteden wij hier in al onze trainingen en opleidingen veel aandacht aan. Het geven van trainingen en opleidingen op het gebied van leiderschap, bedrijfsvoering, doelmatigheid, kwaliteit & veiligheid en persoonlijke effectiviteit. Daar zijn onze trainers en coaches specialist in. En voor coaching, zowel individueel als op project- of teamniveau, staan onze coaches ook voor je klaar. 


Jouw praktijksituatie staat centraal

Via Q-Academie, de opleidingspartner voor de zorg, bieden wij trainingen aan die volledig zijn toegespitst op de zorg. Onze incompanytrainingen maken wij altijd op maat. Zodat deze aansluiten bij jouw praktijksituatie, doelgroep(en) en leerdoel(en). Daarbij maken onze ervaren trainers gebruik van: klassieke training, e-learning, diverse spelvormen, trainingsacteurs, praktijkopdrachten, supervisie en intervisie. In al onze trainingen is veel ruimte voor interactie, samenwerking en oefening. Wij sluiten onze leervormen aan bij de zorg en jouw situatie, zodat je gerichte en passende ondersteuning krijgt.


juliette-en-sabine-defintief-rij-bovenaan-cutluur
jan-en-kim_defintiefcultuurhomepage

Trainers met diepgaande kennis van de zorg

Al onze trainers hebben ruime ervaring binnen de zorg. Zij ondersteunen zorgorganisaties al bijna 35 jaar met uiteenlopende (complexe) vraagstukken en kennen de zorg van binnenuit. Deze kennis zetten zij effectief in tijdens trainingen. Hierdoor lopen onze deelnemers altijd met praktische tips de deur uit, toegespitst op hun situatie.  


Onze trainers zijn verbinders

Onze trainers zijn verbinders, zijn duidelijk en eerlijk en hebben een no-nonsense mentaliteit. Tijdens de trainingen hebben ze een duidelijke focus op inhoud & proces, relatie & resultaat en zetten ze jouw vraagstukken centraal.


Plezier in leren

Wie ergens plezier in heeft, heeft de juiste basis om (meer) te leren. Plezier in leren bevorderen wij door gevarieerde, aantrekkelijke en uitdagende leervormen te bieden. 

 

Onze aanpak

De praktijk centraal

Ons vertrekpunt is ‘de praktijk’. Oftewel: de specifieke context waarin het werk wordt verricht. Wij sluiten onze leervormen aan bij de zorg en jouw situatie, zodat je gerichte en passende ondersteuning krijgt. 

Eigenaarschap vergroten

Dit houdt in dat wij de betrokkenheid, inbreng en verantwoordelijkheid van de deelnemers aanmoedigen. Deelnemers formuleren eigen leerdoelen die passen bij hun specifieke situatie en wensen. 

Samen leren

Leren is een sociaal en interactief proces. Kennis, ervaringen en voorbeelden uitwisselen is een standaard onderdeel van onze aanpak. Bovendien is samen leren ook gewoon leuk.

Reflectie en feedback

Deze elementen zijn essentieel in de professionele groei en ontwikkeling van mensen. Deelnemers reflecteren op hun eigen communicatie en gedrag. En ontvangen van de trainer en van elkaar eerlijke, opbouwende feedback. 


q-zorg-sarita-sf-v2

"Training stelt medewerkers in staat hun vaardigheden te verbeteren, zelfvertrouwen op te bouwen en beter om te gaan met uitdagingen. Dit draagt weer bij aan een positieve werkomgeving."

Sarita van Houcke, Senior Adviseur

Meer weten? Bel ons!

q-zorg-sarita-sf-v2
q-zorg-lianne
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: