Aveleijn: een prettige samenwerking bij calamiteitenonderzoek


Bij Aveleijn zochten ze een externe partij die hen kan ondersteunen bij het calamiteitenonderzoek. Ze hadden een tekort aan eigen onderzoekscapaciteit om het incident te verhelpen en kozen er daarom voor om met Q-Consult Zorg in zee te gaan. Hoe zij deze samenwerking hebben ervaren willen we graag uitlichten.

Wij stelden Richard Lindeman, Senior Adviseur Kwaliteit bij Aveleijn, enkele vragen over onze samenwerking. Aveleijn is een organisatie die zorg, ondersteuning, behandeling en advies biedt aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking in Twente en de gemeente Berkelland.


Wat was kenmerkend aan de aanpak van Q-Consult Zorg?

"Kenmerkend voor de adviseurs van Q-Consult Zorg vind ik dat ze aansluiten bij de organisatie en het primair proces. Dat maakt dat de samenwerking prettig en flexibel is en de lijnen kort zijn. Het proces van uitvoeren van het onderzoek is daardoor van A tot Z echt een gezamenlijk resultaat."


Wat heeft het jullie gebracht?

"De samenwerking met de adviseurs Q-Consult Zorg heeft onze visie op onderzoek verbreed, de methode die zij volgen sluit erg bij Aveleijn aan. Het onderzoeksrapport is overzichtelijk en goed leesbaar."


Wat merk je daar nu nog van in de praktijk?

"We hebben ons interne onderzoeksproces op een aantal punten in lijn gebracht met de methode die de adviseurs van Q-Consult Zorg hanteren. En en we hebben ons eigen format voor het onderzoeksrapport ook aangepast."


q-zorg-cultuurfoto-s-leiderschap_def


"Wij hebben aan Q-Consult een prettige partner waar we korte lijnen mee hebben. Op het gebied van onderzoeken, maar ook op andere thema’s. Het is fijn om te kunnen overleggen met een organisatie waar veel ervaring zit en die midden in de zorg staat."

Richard Linderman, Senior Adviseur Kwaliteit

Meer weten over dit onderwerp? Bel ons!

Marjolein Schimmel

Senior Adviseur


  1. 06-31 02 89 09
  2. marjolein.schimmel@qconsultzorg.nl
q-zorg-marjolein-def

Sarita van Houcke

Senior Adviseur


  1. 06-52 52 25 09
  2. sarita.van.houcke@qconsultzorg.nl
q-zorg-sarita-sf-v2
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: