Pameijer maakte de overstap naar Elektronisch Cliënten Dossier (ECD)

Pameijer stond voor een grote uitdaging: in 2022 is besloten over te stappen van ECD (Elektronisch cliënten dossier). De overstap naar een nieuw ECD zorgde zo vanzelfsprekend voor een veel werk voor het BI-team van Pameijer. Deze uitzonderlijke situatie is meegenomen in het project en vroeg meer capaciteit dan standaard. Hiervoor heeft Pameijer Q-Consult Zorg benaderd. Business Controller Johan Lankhaar van Pameijer deelt hun ervaring.

Ondersteuning bij het opzetten van een nieuwe ECD

"Pameijer haalt veel informatie uit het ECD. Onze BI afdeling zorgt er al jaren voor dat we dagelijks nieuwe data hebben om op te sturen en mee te analyseren. Zij halen elke nacht data op uit onder andere het ECD en presenteren dit in verschillende Power-BI rapporten. Toen werd besloten om over te stappen op een nieuw ECD, stonden we voor een grote uitdaging. Dit is namelijk een groot project waar veel bij komt kijken. Daarom is dit project opgedeeld in verschillende deelprojecten. Administratie en stuurinformatie was daar één van. Hiervoor hebben we Q-Consult Zorg benaderd. "


Werkwijze naar een hoger niveau tillen

"Naast dat er gewoon heel veel werk lag voor het BI-team was het ook nodig een nieuwe structuur in werken te vinden. Naast kennis van BI en extra handen bracht Q-Consult Zorg ook structuur in de werkzaamheden en overzicht in de te nemen stappen om de data te begrijpen en te vertalen naar bruikbare tabellen en uiteindelijk stuurinformatie.  

 

De werkwijze van BI was altijd al in Scrum-achtige vorm. Toch is ook dit naar een hoger niveau getild met hulp van Q-Consult. Hierdoor was het mogelijk een betere planning te geven van wanneer de belangrijkste rapporten weer beschikbaar zouden komen en kon er gefocust gewerkt worden op het behalen van de planning." 

q-zorg-cultuurfoto-s_homepage


“Q-Consult weet altijd wat extra’s te brengen. En het zijn ook nog eens allemaal heel leuke mensen! ”

Johan Lankhaar - Business Controller bij Pameijer

toekomstgerichte-bedrijfsvoering

Het onmogelijke waargemaakt

"De praktijk is altijd weerbarstig, ook (of zeker) bij Pameijer. Net toen voor het BI-team wat structuur in de werkzaamheden kwam, moest plots een Tool gebouwd worden die draaide op data vanuit het nieuwe ECD. Deze moest voorrang krijgen op alles en met een onhaalbare deadline live komen.  

 

Direct is omgeschakeld door het BI-team en is met behulp van de Consultant van Q-Consult Zorg het onmogelijke waargemaakt. Hierbij zijn alle regels van het standaard goed en zorgvuldig werken overschreden. Het was duidelijk dat niet alles volgens het boekje gedaan kon worden, maar door hier rekening mee te houden en zaken later alsnog zorgvuldig op orde te brengen is het geslaagd."


Stuurinformatie op orde

"Met de hulp van Q-Consult is door het BI-team de stuurinformatie weer op orde gebracht, en zelfs verbeterd wanneer de nieuwe data vanuit het ECD dit toeliet. Er is een gestructureerde werkwijze geïmplementeerd waar het team ook in de toekomst op verder kan bouwen."  

Meer weten over dit onderwerp? Bel ons!

Els Roorda

Senior Adviseur | Partner


  1. els.roorda@qconsultzorg.nl
  2. 06 29 27 74 63
q-zorg-els-def-blauw
joost
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: