q-zorg-cultuurfoto-sio99-1066-kopie-1440-x-700

Financiële herstructurering

Door inzicht te hebben in de financiële stromen en de onderliggende processen kun je daar waar nodig bijsturen. En tijdig inspelen op veranderingen. Daarmee creëer je financiële rust. Wij helpen je graag. Neem contact met ons op!

projectmanagement-1

Inzicht in opbrengsten en kosten 

interim-1

Goed ingerichte processen  

resultaten-boeken-1

Duurzame financiële bedrijfsvoering 

Q-Academie

Training Financieel management voor niet-financiële managers in de zorg

Start: maart 2024


Sturen op het financiële resultaat

Een duurzame bedrijfsvoering organiseren en borgen binnen de zorg is een uitdagende opgave. Het is balanceren hoe stijgende kosten op te vangen met onzekerheid over de mate van compensatie binnen de opbrengsten. De neiging is om bij stijging van de kosten alleen te kijken naar verhoging van tarieven. Dat is zeker een belangrijk element, maar zeker niet het enige. 

 

Sturen op het financiële resultaat bereik je door het beïnvloeden van onderlinge processen. Door een analyse op de financiën te combineren met analyses van de onderliggende processen kun je richting geven aan een financiële herstructurering. Of anders gezegd, het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Vanuit dit inzicht maak je gefundeerde keuzes en stuur je bij daar waar dat nodig is.

iris2

Hoe kunnen wij je helpen?


  • Uitvoeren van analyses door middel van data-onderzoek, documentenanalyses en interviews. Door de daaruit verworven inzichten kan besluitvorming plaatsvinden over de te kiezen richting.
  • Ondersteunen in het uitwerken van die richting in een praktisch plan van aanpak.
  • Uitzetten van de eerste stappen. In dit proces werken wij samen met de professionals binnen de zorgorganisatie en dragen werkwijze en kennis over. Op deze wijze geeft de organisatie uiteindelijk zelf invulling aan het borgen van een duurzame financiële bedrijfsvoering. 


Waarom onze mensen?

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring opgebouwd binnen de zorg op het gebied van financiële bedrijfsvoering. De combinatie van financiële analyses en een grondige analyse van de processen geeft duurzame richting aan financiële herstructurering.

q-zorg-erik-def

"Een financiële herstructurering is een ingrijpende gebeurtenis binnen organisaties. Dat vraagt om enerzijds een sterk analytisch vermogen en financiële expertise. Met oog voor de verandering die dat van de betrokkenen vraagt. Onze ervaring is dat deze hand in hand gaan met elkaar en dat zetten wij graag in bij onze opdrachtgevers."

Erik den Teuling, Principal Adviseur | Partner

Meer weten? Bel ons!

Erik den Teuling

Principal Adviseur | Partner


  1. erik.den.teuling@qconsultzorg.nl
  2. 06 - 51 59 95 95


q-zorg-erik-def

Jan Gerben Verzijl

Senior Adviseur


  1. jangerben.verzijl@qconsultzorg.nl
  2. 06 - 21 10 49 98
q-zorg-jan-gerben-def
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: