iris-defintief-banner

Fusies, overnames, splitsingen en gecontroleerde zorgoverdracht 

Strategische heroriëntatie en herdefiniëring van het portfolio leiden steeds meer tot fusies, overnames, splitsingen en gecontroleerde zorgoverdracht. Hoe bereik je hierbij je doelen en beperk je de risico's? De activiteiten en processen zijn ingewikkeld en je moet met veel zaken rekening houden. Onze adviseurs helpen hier graag bij.

samen-doen-1

In praktijk bewezen aanpak

forensische-zorg-1

Expertise op alle aspecten van dit thema

interim-1

Duidelijk tijdpad in projectmatige aanpak

Q-Academie

Masterclass: Van Controller naar Business Partner

Start: maart 2024

Expertise op alle terreinen

Bij een fusie, overname, splitsing of gecontroleerde zorgoverdracht komt veel kijken. Je moet met heel veel zaken rekening houden. Als activiteiten niet op het juiste moment en een goede manier worden uitgevoerd kan dit tot ernstige vertraging of zelfs opschorting van het traject leiden. Onze aanpak gerendeerd dat op het juiste moment en goed de activiteiten worden uitgevoerd. Er is veel expertise nodig op verschillende terreinen. Omdat fusie, overname, splitsing of gecontroleerde zorgoverdracht geen dagelijkse werkzaamheden zijn voor organisaties is deze expertise meestal niet op alle terreinen aanwezig. Daarnaast is het belangrijk dat de expertise in samenhang wordt ingezet.


De rol van medewerkers

Naast alle (officiële) activiteiten speelt het menselijke aspect een belangrijke rol bij het slagen van fusie, overname, splitsing of gecontroleerde zorgoverdracht. Zien de medewerkers de toegevoegde waarde, wat levert het op, wat betekent dit voor de bestuurders en toezichthouders, wat is het voordeel voor de cliënten en patiënten? Door het uitwerken van een value-case kan hierop antwoord worden gegeven. Belangrijk is wanneer in het proces er duidelijkheid is voor de persoonlijke consequenties. 


Samenwerken tussen zorgorganisaties

In het boek ‘Samenwerken tussen zorgorganisaties, Over contract, joint venture en fusie', hebben we uitgewerkt waarmee rekening moet worden gehouden bij een fusie, overname, splitsing of gecontroleerde zorgoverdracht.

jan-en-kim_defintiefcultuurhomepage

Hoe kunnen wij je helpen?

Naast het begeleiden van een fusie, overname, splitsing of gecontroleerde zorgoverdracht kunnen wij helpen bij het inzichtelijk maken van de best passende oplossing op basis van de strategische heroriëntatie en herdefiniëring van het portfolio. Een ander belangrijk onderdeel is het uitwerken van de zogenaamde value-case. Hierbij houden we rekening met alle belangen en consequenties voor cliënten, patiënten, medewerkers, bestuurders, toezichthouders. 

q-zorg-ernie-def

“Onze jarenlange ervaring en groot aantal trajecten hebben aangetoond dat het mogelijk is op een gestructureerde manier binnen een overzienbare termijn de doelen te bereiken en de risico's te beperken.”

Ernie van Dooren, Principal Adviseur | Partner

Meer weten? Bel ons!

Ernie van Dooren

Principal Adviseur | Partner


  1. 06-26 33 40 77
  2. ernie.van.dooren@qconsultzorg.nl
q-zorg-ernie-def

Jan Gerben Verzijl

Senior Adviseur


  1. 06-41 33 33 22
  2. jangerben.verzijl@qconsultzorg.nl
q-zorg-jan-gerben-def
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: