sabine
Inspiratiesessies

IZA uitvoeringsakkoord gegevensuitwisseling

Weet jij wat je te doen staat?

Het inrichten van een regionaal en/of landelijk datanetwerk heeft impact op jouw organisatie en regio. In deze inspiratiesessie bespreken ervaringen en geven we praktische tips over de volgende stap op het gebied van integrale data-uitwisseling.

Er is een beweging gaande omtrent regionale én landelijke gegevensuitwisseling in de zorg. Het inrichten van een regionaal en/of landelijk datanetwerk vraagt iets op technisch gebied, maar heeft ook organisatorisch impact op jouw organisatie en regio.


Op 22 januari hebben VWS en partners van het Integraal Zorgakkoord (IZA) het uitvoeringsakkoord gegevensuitwisseling ondertekend. De kern hiervan richt zich op het mogelijk maken van de uitwisseling van patiëntengegevens om enerzijds de kwaliteit van zorg te borgen en anderzijds om meer regie bij de patiënt te leggen. Het landelijk delen en gebruiken van gegevens is nog maar beperkt mogelijk. Met het uitvoeringsakkoord houden partijen zich aan gemaakte keuzes en richtinggevende afspraken waarmee gegevensuitwisseling een stap dichterbij komt. Het geeft dus richting aan het veld, maar weet jij als organisatie of regio wat je nu te doen staat en wat de volgende stap is?


Wij zien dat er behoefte is aan integrale data-uitwisseling, maar dat dit vaak gepaard gaat met obstakels. Daarom organiseren wij deze inspiratiesessie. Het is namelijk belangrijk om met en van elkaar te leren.


Wat kun je verwachten?

Tijdens de bijeenkomst staan we kort stil bij de recente afspraken die zijn opgesteld in het uitvoeringsakkoord. Zo delen wij als Q-Consult Zorg onze ervaringen met de ondersteuning van zorgorganisaties in de regio. Ook is er een spreker die ervaring heeft met het opzetten van een regionale geïntegreerde data-infrastructuur. Verder is er ruime tijd om ideeën en praktische ervaringen uit te wisselen tussen de deelnemers, zodat er ruimte is om van elkaars praktijken te leren.


Na deze inspiratiesessie ga je met concrete tips, praktische ervaringen en inspiratie naar huis waarmee jij als organisatie of regio weet wat de volgende stappen zijn naar integrale data-uitwisseling.  

Details

Datum: dinsdag 14-05-2024

Tijd: 15:00-17:00 uur

Locatie: Online

Deelname: KosteloosVoor wie is deze sessie interessant?

  • Transformatiemanagers
  • Datamanagers van organisaties en/of gemeenten
  • Privacy officers
  • Bestuur en directie van zorgorganisaties
  • En iedereen die zich bezighoudt met gegevensuitwisseling

Inschrijven inspiratiesessie

Via dit formulier schrijf je je in voor de online inspiratiesessie 'IZA uitvoeringsakkoord gegevensuitwisseling' op dinsdag 14 mei 2024, van 15:00 uur - 17:00 uur.

IZA uitvoeringsakkoord gegevensuitwisseling | 14 mei 2024


Door dit bericht te verzenden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Bedankt voor je inschrijving!


Bedankt voor je inschrijving voor de inspiratiesessie 'IZA uitvoeringsakkoord gegevensuitwisseling', die online plaatsvindt op 14 mei aanstaande.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Je ontvangt snel meer informatie over het volledige programma.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van Q-Consult Zorg

Wil je graag meer informatie over deze inspiratiesessie? Bel ons!

q-zorg-sabine-def

Jurgen Vos

Principal Adviseur


  1. 06-28 74 28 99
  2. jurgen.vos@qconsultzorg.nl
q-zorg-jurgen-def
Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: