Digitalisering van zorg & gezondheid (e-health) Samenhangende digitale zorg op de gewenste plek

E-health 

E-health is de inzet van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Hieronder vallen toepassingen die zelfregie bevorderen en de middelen die bijdragen aan gegevensuitwisseling tussen patiënt en zorgorganisatie. E-health draagt bij aan kwalitatief hoogwaardige zorg & ondersteuning op de plek waar de patiënt of cliënt het wenst. Samenhang is de succesfactor: binnen de eigen organisatie en in samenwerkingsverband. 

Wij staan voor passende integratie en het eenduidig vastleggen en delen van informatie in alle fasen van ontwikkeling op weg naar slimme zorg. 

Starten, implementeren en borgen van e-health

Wij ondersteunen organisaties bij het ontwerpen en implementeren van e-health en bieden professionals in deze transitie ook coaching en training op e-health aan. Hierbij is aandacht voor borging in de primaire én secundaire processen. 

Hoe digiready is jouw organisatie?
Met de kosteloze Digireadiness test van Q-Consult Zorg krijg je inzicht in hoe ver jouw organisatie is met het ontwikkelen van visie, randvoorwaarden en operationele zaken omtrent de inzet van technologie in de zorg én de innovatiekracht van de organisatie.
Naar de Digireadiness test >>

Onze e-health-toolbox helpt je op weg!
Met inspiratie en vele praktische handvatten aan de slag gaan: van het formuleren van een visie tot het samenhangend implementeren van de juiste digitale toepassingen.
Vraag de e-health-toolbox aan >>

Snel en flexibele hulp nodig voor uitvoerend werk?
Q-Talent biedt tijdelijke ondersteuning tijdens piekdrukte. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van digicoaches bij het maken van gebruiksinstructies, als floorsupport-medewerker om uitleg te geven over nieuwe werkwijzen of als projectmedewerker.
Lees meer over de ondersteuning van Q-Talent >>

Integrale zorg met e-health

E-health is onmisbaar voor goed samenwerkende (nieuwe) integrale zorgnetwerken. Het draagt bij aan kwaliteit en veiligheid van zorg in de regio en het beheersen van kosten. Wij ondersteunen jullie regio graag bij het vormen van samenwerkingsverbanden en integrale zorg.
Lees meer over integrale zorg >>

Ondersteuning aanvraag subsidieregelingen

De overheid zet actief in op e-health met verschillende stimuleringsregelingen en structurele bekostiging. Wij ondersteunen organisaties bij de aanvraag van dergelijke subsidies op no cure no pay-basis.
Lees meer over subsidies >>

Opleiding tot digicoach

Digivaardigheid is een randvoorwaarde voor een succesvolle implementatie van digitale middelen. Q-Academie heeft binnen de voucherregeling van VWS/ZonMw inmiddels meer dan 1000 digicoaches mogen opleiden. Ook aan de slag met digicoaches om je organisatie digivaardiger te maken?
Bekijk de opleiding tot digicoach >>