Insourcen van daily auditing: In control naar de toekomst

Insourcen van daily auditing: In control naar de toekomst

Daily auditing biedt geautomatiseerde dagelijkse controles op basis van registratiedata. Ziekenhuizen gebruiken hiervoor vaak externe tools, wat voor extra kosten en minder eigen controle zorgt. Het insourcen van controles is dankzij de financiële en procesmatige voordelen wat ons betreft de toekomst. Benieuwd naar de top 6 voordelen van daily auditing binnen de eigen ZIS en BI-omgeving?

1. Continu in control

Vertaal afspraken met zorgverzekeraars en voorwaarden op basis van wet- & regelgeving naar meetbare risico’s en weet dagelijks, wekelijks en maandelijks hoe je ervoor staat. Insourcing geeft de mogelijkheid om kritisch naar controles te kijken en te bepalen welke controles voor jou relevant zijn. Bovendien vormt het de perfecte basis om Horizontaal Toezicht goed te implementeren.

2. First Time Right

Door fouten te corrigeren vóór het declareren, voorkom je afgewezen nota’s en blijft er meer tijd over om registratiefouten bij de bron aan te pakken. Het insourcen van controles zorgt voor meer integrale samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis. Op deze manier zijn de lijnen korter en kan de bron beter aangestuurd worden. 

3. Grip op het dagelijkse werk

Verantwoordelijke medewerkers kunnen direct eigenaarschap pakken en registratiefouten dagelijks oplossen. Dit verlaagt de werkdruk binnen het ziekenhuis. Omdat ziekenhuizen niet meer afhankelijk zijn van externe partijen, vergroot het de eigen regie en is de doorlooptijd korter.  

4. Realtime inzichten

Sturen op controles is één van de lastigste aspecten. Door deze zelf in te richten, kun je ze laten aansluiten op de gestelde KPI’s. Managers monitoren dan dagelijks de belangrijkste KPI’s en sturen waar nodig bij. Zo voorkom je onaangename verrassingen achteraf.

5. Een gestroomlijnd, geautomatiseerd proces

Geen losse foutlijsten meer in Excel en niet langer dweilen met de kraan open! Een goede inrichting van daily auditing vermindert herwerk, verlaagt de kans op menselijke fouten en zorgt voor steeds minder registratiefouten in het gehele proces.

6. Expertise is vaak in huis

Externe pakketten zijn vaak duur en vrij traag, terwijl ziekenhuizen meestal de eigen expertise in huis hebben om gedegen controles te bouwen. De doorontwikkelingen van de controlebibliotheken in het ZIS geven daarnaast steeds meer de mogelijkheid om gevalideerde controles over te nemen. 

Meer weten over daily auditing en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met onderstaande consultant.