Treant – Zorg voor de regio  Powered by Q-Consult Zorg

Treant – Zorg voor de regio 

Treant Zorggroep (Treant) heeft van februari 2019 tot april 2020 een organisatieverandering doorgevoerd van ongekende omvang in Nederland. Erik den Teuling, partner bij Q-Consult Zorg, heeft samen met zijn team deze organisatieverandering begeleid. Meer dan 200 medewerkers van Treant hebben in het programma ‘Treant – Zorg voor de Regio’ de plannen uitgewerkt en gerealiseerd. 

“De raad van bestuur van Treant is bij het complexe transitieprogramma ‘Zorg voor de Regio’ in Drenthe en Zuidoost-Groningen uitstekend ondersteund door een enthousiast en professioneel team van Q-Consult Zorg. Goed onderbouwde adviezen, strak projectmanagement, heldere communicatie en hulpvaardige ondersteuning van al onze medewerkers hebben ertoe geleid dat in zeer korte tijd het veelomvattende transitieprogramma succesvol is geïmplementeerd.“ Rolf de Folter - voorzitter raad van bestuur a.i. Treant Zorggroep

Eind april heeft de raad van bestuur decharge verleend aan de programmaorganisatie. Wij kijken met bewondering naar Treant dat moeilijke en pijnlijke keuzes heeft durven maken. Omdat het door gebrek aan gespecialiseerd personeel, strengere kwaliteitseisen en een veranderende zorgvraag niet langer ging op de ‘oude’ manier. Met behoud van kwalitatief goede zorg in de regio’s Drenthe en Zuidoost-Groningen als uitgangspunt.

“Als voorzitter MSCT en lid stuurgroep Treant - Zorg voor de Regio, kijk ik terug op een fraai staaltje projectmanagement! Dat stond onder een energieke en gedreven leiding, gesteund door een fijn team van kundige mensen van Q-Consult Zorg.” Peter Kleingeld - voorzitter Medisch Specialisten Collectief Treant Zorggroep

Ziekenhuizen, huisartsen, ambulancediensten en zorgverzekeraars richten samen de zorg in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen anders in. Zorg dichtbij waar dat kan en verder weg wanneer dat om redenen van kwaliteit beter is. Voor Treant betekent dat de herinrichting van de drie ziekenhuislocaties. Ingewikkelde ziekenhuiszorg is geconcentreerd in Emmen en de ziekenhuislocaties in Stadskanaal en Hoogeveen zijn weekziekenhuizen voor planbare zorg. Ook is er meer samenwerking tussen de Cure en Care binnen Treant.

Wij sluiten een intensief programma af in een hele mooie organisatie. Denken, durven en doen! @Treant, dank voor een hele fijne samenwerking! 

Meer lezen over het programma en de succesfactoren?