Investeren in duurzame inzetbaarheid van medewerkers met Subsidie Sectorplan Plus

Vanaf 22 augustus is de subsidieregeling SectorplanPlus 2022-2023 gestart. Met deze subsidie kun je als zorgorganisatie verschillende trainingen en opleidingen inkopen en aanbieden, gericht op duurzame inzet en behoud van medewerkers. Onderstaande groepen medewerkers komen hiervoor in aanmerking. 

Nieuwe medewerkers
Dit betreft werknemers die maximaal 2 jaar in dienst zijn. Subsidie voor deze medewerkers is gericht op het stimuleren van competenties en vaardigheden richting het bereiken van het gewenste kennisniveau binnen de nieuwe functie. Vanuit onze ervaring als opleidingspartner voor de zorg hebben wij verschillende passende trainingen voor deze doelgroep.

Medewerkers die langer dan 2 jaar in dienst zijn
Subsidie voor deze medewerkers is gericht op het gezond houden en verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van deze medewerkers. Je kunt daarbij onder andere denken aan trainingen en opleidingen op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit.

Praktijkbegeleiders
Dit betreft werknemers die worden opgeleid tot praktijk-/werkbegeleider om collega’s te begeleiden. Voor deze groep medewerkers kun je denken aan trainingen en opleidingen op het gebied van formele gespreksvoering, feedback geven, doortastend vragen stellen, DISC en het begeleiden van intervisiebijeenkomsten.

Vergoeding
Minimaal 50% van de opleidingskosten wordt middels deze subsidie vergoed. De deadline voor het inschrijven op de subsidie is 30 september. Meer informatie over het aanvraagproces en de randvoorwaarden vind je op de website van Sectorplan Plus.

Meer weten? Onze programmamanagers denken graag met je mee over de mogelijkheden van de subsidie en passende opleidingstrajecten en/of trainingen.