De datagedreven regio: bestaat deze al? Oproep deelname onderzoek

De datagedreven regio: bestaat deze al? [oproep deelname onderzoek]

Het belang van de regio voert bij verschillende vraagstukken steeds vaker de boventoon. Alleen hoe worden keuzes gemaakt in zo’n regio? Wat is de rol van data hierin? En wat kunnen regio’s hier van elkaar in leren? Om antwoord hierop te vinden voeren wij de aankomende periode een onderzoek uit naar datagedreven werken binnen regio’s. Meer weten over het onderzoek en er aan meewerken? Lees dan snel verder!

Wat willen we onderzoeken over datagedreven werken in de regio?

Wij zijn benieuwd naar de ambitie om datagedreven te werken binnen de regio. Wat zijn de ontwikkelingen? Wordt daar bewust op ingezet in de samenwerking tussen organisaties? Wat werkt al goed en wat zijn vraagstukken die daarbij spelen? Door verschillende partijen die op regionaal niveau samenwerken (of dit aan het verkennen zijn) te interviewen, willen we achterhalen waar zij op dit moment staan en wat de succesfactoren en knelpunten zijn. 

"We streven naar een uitkomst waarbij er op het niveau van datagedreven werken in de regio veel mogelijkheden zijn om met elkaar samen te werken en te sturen met behulp van data."

Wat gaan we doen met de resultaten?

De resultaten van deze interviews bespreken we tijdens een kosteloze intervisiebijeenkomst in het najaar. Daarnaast delen we ook een aantal praktische handvatten voor doorontwikkeling. We streven naar een uitkomst waarbij er op het niveau van datagedreven werken in de regio veel mogelijkheden zijn om met elkaar samen te werken en te sturen met behulp van data.

Meewerken aan het onderzoek? Neem hiervoor contact op met consultant Jurgen Vos.

Vervolg op onderzoek Business Intelligence in ziekenhuizen

Dit onderzoek is een vervolg op het onderzoek dat Q-Consult Zorg vorig jaar uitvoerde naar de ontwikkeling van Business Intelligence (BI) in ziekenhuizen. In het onderzoeksrapport beschrijven we waar ziekenhuizen op dit moment staan en geven we praktische handvatten voor doorontwikkeling. Begin dit jaar volgde er een intervisie om met elkaar in gesprek te gaan over de resultaten. Deze bijeenkomst werd door de deelnemers als waardevolle stap voor hun ontwikkeling ervaren. Voor ons reden genoeg om dit vaker te doen!